Bentley Bentayga Hybrid

Written by on 11 oktober 2018 in plug-in hybride-auto's - No commentsDe Bentley Bentayga is vanaf 2016 op de markt. Met de Bentayga heeft Bentley een SUV op de markt willen brengen, die op alle fronten haar concurrenten voorbij streeft: qua luxe, voorzieningen en uitrustings-mogelijkheden, kwaliteit en natuurlijk ook qua prijs. Vanaf 2018 is er ook een uitvoering met elektrische aandrijving: de Bentley Bentayga Hybrid. Anders dan de naam doet vermoeden, betreft het hier een plug-in hybride.Bentley Bentayga Hybrid (2018)

In 2016 heeft het van oorsprong Britse automerk Bentley, sinds 1998 onderdeel van de Volkswagen Group, een SUV op de markt gebracht: de Bentley Bentayga. De wagen is vernoemd naar de hoogste bergtop van de Canarische Eilanden en mag worden beschouwd als de ultieme SUV. Als aangegeven geeft men de concurrentie met de Bentayga op vrijwel alle fronten het nakijken. Ongekende prestaties, het is de snelste SUV op de markt, zijn gecombineerd met hoge mate van luxe, comfort en kwaliteit. Ook Bentley kan niet achterblijven als het gaat om het elektrificeren van haar modellen. De Bentayga is het eerste model en is voorzien van een plug-in hybride elektrische aandrijving in combinatie met een V6 benzinemotor.

Design

De meningen over het uiterlijk van de auto lopen uiteen: de één vindt het mooi, de ander is een minder positieve mening toegedaan. Het is geen uitgesproken design, wellicht zelfs een beetje ingetogen. Aan de binnenzijde van de auto heeft men echt uitgepakt. Alles is tot in de puntjes

Uitrusting

Als je kunt kiezen voor een auto als de Bentley Bentayga Hybrid, dan speelt geld waarschijnlijk een minder grote rol. Dat is precies waar Bentley zich op richt: bijna alles kan bij Bentley. De keuzemogelijkheden qua aankleding en uitrusting zijn ongekend, vanzelfsprekend alles op top kwaliteitsniveau. De kleur, het leer, het fineer, alles is naar jouw wensen aan te passen. Je kunt kiezen uit meerdere wielen (21”/22”). Wil je 7 zitplaatsen of juist met 4 of 5? Audio- en videosystemen, bagagesets tot zelfs een Breitling klokje, met 8 diamanten. Als je maar betaalt, kan alles bij Bentley (bron: Autoweek)

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: n.n.b. kilometer per uur (begrensd)
  • Acceleratie (0-100 km/u): < 6,0 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 462 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 75 gram per kilometer

De Bentley Bentayga Hybrid heeft een 3.0 liter V6 turbo benzinemotor, gecombineerd met een elektromotor (gelijk aan die van de Porsche Panamera E-Hybrid). Met deze aandrijving is de circa 2.500 kilogram zware auto in staat om binnen 6,0 seconden vanuit stilstand op te trekken naar 100 kilometer per uur. Naast de vier rijprogramma’s: Sport, Bentley, Comfort en Custom, kan de bestuurder kiezen uit drie E-modes: EV Drive, Hybrid Mode en Hold Mode. Voor een optimale efficiency worden de stroom- en benzinereserves op intelligente wijze ingezet om de in het navigatiesysteem ingevoerde bestemming te bereiken.

Met een volledig opgeladen accupakket (14,1 kWh) kan de Bentayga tot 50 kilometer rijden op volledig elektrische aandrijving. Aan de snellader duurt het opladen 2,5 uur, aan het lichtnet: 7,5 uur. Er is een oplaadstation voor thuis ontworpen door Phillipe Starck, de bekende Franse ontwerper van interieurs en gebruiksvoorwerpen.

Concurrentie

Als aangegeven kent de Bentley Bentayga Hybrid eigenlijk geen concurrentie … zij laat hen allemaal achter zich op alle fronten. Daarmee heeft Bentley een slag geslagen, maar is het prijskaartje ook van dien aard, dat de klantenkring smal(ler) is. Zoek je, buiten de Bentayga, een zeer luxueuze SUV met krachtige prestaties, dan kun je ook kijken naar een (deels) elektrisch aangedreven SUV van Audi of Lexus, een Porsche Cayenne, een Volvo XC90, een BMW X5 of wellicht een Cadillac Escalade.

Prijzen en bijtelling

De prijs van de Bentley Bentayga Hybrid is op het moment van schrijven nog niet bekend. De vanaf prijs van een ‘gewone’ Bentayga ligt op € 281.000,-. De leaserijder zal niet snel in een Bentley Bentayga rijden, maar mocht dit toch het geval zijn, dan valt er geen belastingvoordeel te behalen (in het Nederlandse belastingstelsel 2018-2020).

Wil jij meer weten over de Bentley Bentayga? Kijk dan op www.bentley-netherlands.nl .

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment