BMW 225xe Active Tourer

Written by on 3 september 2015 in plug-in hybride-auto's - No commentsDe Duitse autofabrikant BMW heeft al vele jaren hybride aangedreven modellen in het assortiment, maar lijkt vanaf 2015 de weg van de plug-in hybride auto’s te zijn ingeslagen Vanaf 2016 is er de nieuwe BMW 225xe Active Tourer! De BMW 2-serie Active Tourer is vanaf 2014 op de markt en de compacte MPV is vanaf 2016 ook beschikbaar met een plug-in hybride aandrijving (eDrive).BMW 225xe Active Tourer

Een segment waarin men het Duitse premium automerk BMW niet snel had verwacht tegen te komen, is het segment van de midi-MPV. Vanaf 2014 heeft BMW haar 2-serie Active Tourer en Grand Tourer geïntroduceerd. Deze compacte MPV’s met respectievelijk 5 en 7 zitplaatsen, maken het aanbod van modellen van BMW nagenoeg compleet.

nieuwe BMW 225xe Active Tourer 1BMW heeft in de loop der jaren meerdere modellen uitgerust met ActivHybrid aandrijving: een aandrijving door een verbrandingsmotor welke wordt ondersteund door een elektromotor. Deze elektromotor wordt gevoed door een accupakket, welke oplaadt door met de auto te rijden. De elektromotor ondersteunt met name op die momenten dat er een extra vermogen wordt verlangd, zoals bij optrekken en accelereren. Stukje bij beetje stapt BMW over op de plug-in hybride aandrijving, zoals bij de BMW X5 en BMW 3-serie. Vanaf 2016 is ook de relatief nieuwe BMW 2-serie Active Tourer verkrijgbaar met een plug-in hyrbide aandrijving. Je kunt zelfs een beperkte afstand geheel elektrisch rijden met deze nieuwe BMW 225xe Active Tourer. Het is daarmee één van de eerste plug-in hybride auto’s in het segment van de midi-MPV.

Design

Het design van de BMW 225xe Active Tourer is een geslaagde combinatie van functionaliteit, sportiviteit, elegantie en dynamiek. De Active Tourer uitvoering van de 2-serie is gericht op het gezin. Deze gezinsauto is compact van formaat, niet groter dan een personenauto, maar heeft door het doordacht ontwerp enorm veel ruimte binnenin. Dit komt mede door de grote wielbasis, korte overhang vóór en achter en de hoge daklijn. Het ontwerp van de 2-serie Active Tourer zorgt voor veel lichtinval rondom, vanwege de grote raampartijen. Wil je een extra ruimtelijke beleving, kies dan voor het optionele glazen panoramadak. De voorzijde van de auto is onmiskenbaar een BMW van deze tijd. De herkenbare grille, de koplamp units en het embleem van BMW geven de auto de bekende BMW uitstraling. Aan de achterzijde van auto tref je de grote en daarmee zeer functionele achterklep. De fraaie achterlicht units en de brede wielkasten geven de auto een sportief karakter.

Uitrusting

De nieuwe BMW 225xe Active Tourer is standaard rijk uitgerust en afgewerkt met kwalitatief hoogwaardige materialen. Er zijn verschillende uitrustingsniveaus van de BMW 2-serie Active Tourer beschikbaar. Voor elk type bestuurder is er een uitvoering waar hij of zij zich in kan vinden: van functioneel tot sportief, van luxe tot extreem sportief (M line). De auto heeft standaard veel technologie aan boord, welke bijdraagt aan zowel rijcomfort als veiligheid. Met opties en accessoires kun jij jouw auto verder naar eigen wens en smaak uitrusten.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 202 kilometer per uur (begrensd)
  • Topsnelheid (alleen elektrisch): 125 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 6.7 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 224 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 46-49 gram per kilometer
  • Gemiddeld verbruik: 2,0/2,1 liter per 100 kilometer
  • Actieradius (alleen elektrisch): circa 41 kilometer

nieuwe BMW 225xe Active TourerDe BMW 225xe Active Tourer beschikt over een 1,5 liter benzinemotor (136 pk) en een elektromotor (88 pk). Deze combinatie levert een vermogen van 224 pk. De accu’s zijn keurig weggewerkt onder de achterbank en nemen daardoor geen onnodige ruimte in beslag. Er blijft nog 370 liter bagageruimte over, welke is te vergroten door de in afzonderlijke delen opklapbare achterbank. Opladen geschiedt met de kabel op een laadstation of willekeurig stopcontact.

Naast de plug-in hybride techniek in de nieuwe BMW 225xe Active Tourer, is ook de vierwielaandrijving het vermelden waard. In basis is de auto aangedreven op de voorwielen, maar een ingenieus systeem springt bij als de omstandigheden erom vragen. Dan worden ook de achterwielen aangedreven. Zeker in bergachtige omgevingen, of bij een enorme vermogen (zoals de M line) kan dit zeer nuttig zijn.

Concurrentie

In het segment van de midi-MPV zijn er bij het lanceren van de nieuwe BMW 225xe Active Tourer geen andere modellen beschikbaar met ene plug-in hybride aandrijving. Wel zijn er alternatieven, zoals de hybride Toyota Prius Wagon, die zijn sporen inmiddels wel heeft verdient. Ook de Peugeot 3008 Hybrid of Mitsubishi Outlander PHEV zouden als alternatief kunnen worden aangewezen.

Prijzen

Op het moment van schrijven zijn er nog geen prijzen bekend van de nieuwe BMW 225xe Active Tourer. Zodra deze bekend worden, zullen deze worden weergegeven.

Wil jij meer weten over de nieuwe BMW 225xe Active Tourer of andere plug-in hybride modellen van BMW, kijk dan op www.bmw.nl

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment