BMW 740e plug-in hybrid

Written by on 18 september 2015 in plug-in hybride-auto's - No commentsDe nieuwe BMW 740e is een plug-in hybride uitvoering van het vlaggenschip van de Duitse autofabrikant. De BMW 7 serie is eerder met ActiveHybrid aandrijving leverbaar geweest, maar BMW zet volop in op plug-in hybride aandrijving. De BMW 740e is ook in de verlengde uitvoering BMW 740Le en met vierwielaandrijving (xDrive) beschikbaar. Vanaf 2016 rijdt de nieuwe BMW 740e op de Nederlandse wegen.BMW 740e

De BMW 7 serie is het limousine model van de Duitse autofabrikant BMW. De 7 serie komt uit in de topklasse. BMW heeft al vanaf begin jaren ’50 in de vorige eeuw een topmodel in deze klasse. Vanaf midden jaren ’60 levert BMW een sedanuitvoering, welke zich in de decennia er na heeft ontwikkeld tot de huidige BMW 7-serie. De auto uit deze serie kenmerkt zich door luxe en comfort. Dat mag dan ook wat kosten en met de 7-serie richt BMW zich op een specifieke, vermogende doelgroep. Net als andere merken die een model in de topklasse uitbrengen, wordt het model veel gebruikt om nieuwe technologie en opties te introduceren.

nieuwe bmw 740eIn 2008 is de vijfde generatie van de BMW 7-serie geïntroduceerd op basis van het F01/F02 (normale/verlengde) platform. Vanaf deze generatie zet BMW in op schoner rijden en voorziet zij de auto van een hybride aandrijving: BMW 7 ActiveHybrid. In 2015 zet BMW de  nieuwe generatie op de markt, ditmaal op het nieuw ontwikkelde G11 platform. De nieuwe BMW 7-serie gaat in techniek en schoner rijden weer een stap verder.

BMW heeft eerdere modellen uit de 2-serie en 3-serie uitgerust met een plug-in hybride aandrijving en deze aandrijflijn wordt ook geïntroduceerd in de 7-serie. De nieuwe BMW 740e is getoond aan het publiek op de autoshow in Frankfurt in het najaar van 2015. Het is een zeer zuinige limousine die luxe en comfort weet te combineren met een verbruik van ongeveer 2,1 liter brandstof per 100 kilometers.

Design

Het design van de BMW 740e straalt kracht en dynamiek uit in een elegant ontwerp. Bij de ontwikkeling van de nieuwe BMW 740e is veel lichtgewicht materiaal gebruikt, zoals aluminium en Carbon Fiber Reinforced Plastic (CFRP). Aan de voorzijde herken je de nieuwe 7-serie aan de niervormige grille en de geavanceerde koplichten, die zijn voorzien van LED en BMW laserlight. Het gestrekte silhouet van de auto is elegant. De chromen omlijstingen geven de auto een uitstraling van klasse.

Uitrusting

Het zal je in de nieuwe BMW 740e aan niets ontbreken. Standaard is de auto zeer compleet in de uitrusting. De auto zit vol met elektronica welke bijdragen aan het rijgedrag, veiligheid en comfort. Je kunt jouw BMW 740e met opties en accessoires naar eigen wens verder aankleden en uitrusten.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 240 kilometer per uur
  • Topsnelheid (alleen elektrisch): 120 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 5,7 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 326 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 49 gram per kilometer

De nieuwe BMW 740e heeft een 2.0 liter turbo benzinemotor (254 pk) en een elektromotor. Deze twee motoren leveren 326 pk aan gecombineerd vermogen. De transmissie wordt verzorgd door de 8-traps automaat. De stroom wordt geleverd door het lithium-ion accupakket. De auto heeft drie rij-instellingen: Auto eDrive, Max eDrive en Battery Control, waarin je het verbruik van de elektriciteit tijdelijk uitgeschakeld. Het is mogelijk om circa 40 kilometer te rijden in de volledig elektrische modus (Max eDrive). De auto zal met name in de hybride modus worden gebruikt en in die modus levert de nieuwe BMW 740e indrukwekkende verbruikscijfers. Met iets meer dan 2 liter brandstof kun je 100 kilometers afleggen. Je kunt de plug-in hybride 7-serie ook krijgen met vierwielaandrijving (xDrive). De verbruikscijfers en prestaties van de xDrive uitvoeringen zijn enigszins beperkt, maar nog steeds indrukwekkend.

nieuwe bmw 740e 1Opladen van de nieuwe BMW 740e kun je thuis doen aan een willekeurig stopcontact (4 uur) of aan de Wall-box van BMW (2 uur). Ben je onderweg dan kun je gebruik maken van openbare laadpalen. Via het navigatiesysteem of via de app van BMW kun je makkelijk een openbare laadpaal vinden. Je kunt natuurlijk ook kijken op www.alle-elektrische-autos.nl

Concurrentie

De nieuwe BMW 740e kent concurrentie van andere (semi-)elektrisch aangedreven limousine modellen uitkomend in de topklasse. Denk aan de Mercedes-Benz S500, Audi A8 of Lexus LS600. Alternatieven zijn de sportievere Tesla Model S of Porsche Panamera of SUV-modellen, zoals de Volvo XC90, Porsche Cayenne, BMW X5 of Land Rover Range Rover.

Prijzen en bijtelling

De BMW 740e is er vanaf € 93.500,-. De CO2-emmisie van de nieuwe BMW 740e ligt op 49 gram per kilometer. In de fiscale wet- en regelgeving 2016 valt de BMW 740e in de 15% bijtelling en daarmee verslaat de auto de concurrentie die allen in de 21% bijtelling. De nieuwe BMW 740e met xDrive (vierwielaandrijving) zal 53 gram CO2-uitstoot per kilometer hebben en wel in de 21% bijtelling vallen.

Wil jij meer weten over de nieuwe BMW 740e? Volg het nieuws over deze nieuwe limousine in het topsegment op www.bmw.nl

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment