BMW ActiveHybrid 7

Written by on 15 april 2015 in hybride - No commentsDe BMW ActiveHybrid 7 is een uitvoering met hybride aandrijving van het topmodel van de Duitse autofabrikant. De 7-serie kenmerkt zich door luxe en comfort en is voorzien van een krachtige aandrijving. Door een elektromotor te plaatsen naast de benzinemotor, wordt er een extra dimensie aan toegevoegd. De BMW ActiveHybrid 7 is tot en met 2015 leverbaar en zal worden opgevolgd door een plug-in hybride BMW 7-serie.BMW ActiveHybrid 7

De BMW 7-serie is het topmodel van de Duitse autofabrikant BMW. De auto komt uit in de topklasse, waarin auto’s zich kenmerken door luxe en comfort. De auto’s dragen niet voor niets de benaming ‘limousine’. Ze worden standaard voorzien van veel zaken die bijdragen aan de beleving van kwaliteit, zoals lederen bekleding en een kwalitatief hoogwaardige afwerking. Onderhuids zijn de auto’s vol met technologie welke bijdraagt aan veiligheid en rijcomfort. Vaak worden de modellen in deze klasse om nieuwe technieken te lanceren, waarna ze doorstromen naar modellen in lagere klassen, zoals is gebeurd met de airbag en elektronische stabiliteitssystemen. De BMW 7-serie is voor BMW het topmodel. De auto is sinds eind jaren ’60 van de vorige eeuw op de markt en vanaf de zesde generatie met hybride aandrijving beschikbaar: de BMW ActiveHybrid 7! Vanaf 2010 levert BMW de ActiveHybrid 7 in zowel de reguliere als lange versie van de BMW 7-serie.

Design

BMW activehybrid 7De BMW ActiveHybrid 7 is een iets meer dan 5 meter lange, vierdeurs sedan. De BMW ActiveHybrid 7 is de zesde generatie 7-serie en wordt model F01/F02 (normaal/lang) genoemd. Het design van deze BMW 7-serie is een goede samensmelting van klassieke ontwerpstijl, tijdloos en toch aansprekend. Het design is minder controversieel dan de voorganger en dat was een nadrukkelijke wens van BMW.

De neus van de auto is voorzien van de niervormige grille en het BMW logo. De koplampunits geven de auto een enigszins agressief uiterlijk, maar wel subtiel. De achterzijde van de auto is zelfs enigszins anoniem te noemen. Dat is prima voor een model in de topklasse, waarin de berijders niet nadrukkelijk hoeven op te vallen. Wanneer je dat wél wilt, zijn er legio opties en accessoires tegen meerprijs, waarmee je de auto kunt uitrusten!

Uitrusting

Bij de introductie van de BMW ActiveHybrid 7 in 2010 was er keuze uit een tweetal uitvoeringen. Je kon niet kiezen op uitrustingsniveau, maar uit en reguliere of verlengde versie. Vanaf 2012 zijn er meerdere uitrustingsniveaus gekomen. Deze zijn gevoerd tot het einde van de BMW ActiveHybrid 7 in 2015. De Executive uitvoering is in 2013 reeds geschrapt. Van de hieronder vermelde uitvoeringen zijn ook versies met een verlengde wielbasis (L) leverbaar.

  • BMW ActiveHybrid 7
  • BMW ActiveHybrid 7 Executive
  • BMW ActiveHybrid 7 High Executive

Een auto uit de topklasse in de standaard uitrusting is al zeer compleet. Het komt je aan niets te kort. Bij hogere uitrustingsniveaus worden accenten verlegd of juist benadrukt. Bij de BMW ActiveHybrid 7 ligt het accent van de High Executive uitvoering meer naar de achterpassagiers, die het aan niets mag ontbreken. De auto wordt in deze uitrusting vaak gebruikt met een chauffeur, waarbij de passagier achterin plaats kan nemen.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 250 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 5,7 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 354 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 158 gram per kilometer

De BMW ActiveHybrid 7 heeft een 3,0 liter 6 cilinder benzinemotor met 340 pk. De motor wordt ondersteund door een elektromotor met 54 pk. Samen is deze combinatie goed voor 354 pk, welke op de achterwielen wordt overgebracht. De transmissie wordt verzorgd door een 8-traps automaat. Het vermogen is meer dan voldoende om de bijna 2.000 kilogram wegende auto in nog geen 6 seconden vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur te krijgen. De prestaties kunnen bij de verlengde uitvoering, als ook bij de High Executive uitvoering iets hoger uitvallen vanwege een hoger gewicht. De lithium-ion accu is keurig weggewerkt in de vloer van de auto. De accu wordt opgeladen tijdens het rijden middels het recuperatieve remsysteem. Bij verminderen van snelheid, gaat de elektromotor als dynamo fungeren. Het zet deze remenergie om in stroom en geeft het terug aan de accu.

Concurrentie

BMW 7 activehybridDe BMW 7 serie is sinds tientallen jaren verwikkeld in een concurrentiestrijd met de Audi A8 en Mercedes-Benz S-klasse. Ook deze auto’s zijn beschikbaar in een uitvoering met hybride aandrijving. Een model dat enigszins succesvol tegenwicht kan bieden tegen deze gevestigde orde, is de Lexus LS-serie. Deze Lexus wordt al jarenlang standaard met hybride aandrijving verkocht.

Echte potten breken de auto’s niet op het gebied van schoon rijden, al is een hybride aandrijving altijd schoner dan alleen een benzinemotor. Het is dan ook niet verwonderlijk dat BMW en de andere merken, de auto’s blijft door ontwikkelen. BMW zet dan ook een plug-in hybride uitvoering van de nieuwe BMW 7-serie op de markt.

Prijzen en bijtelling

Een nieuwe BMW ActiveHybrid 7 heeft een vanafprijs van €99.500,- Met de uitstoot van CO2 van 158 gram per kilometer, komt de auto niet in aanmerking voor korting in de bijtelling, wanneer de auto zakelijk wordt gereden. Wel is de auto door de hybride aandrijving schoner en zuiniger. De CO2 uitstoot is maar liefst bijna 30 gram per kilometer lager dan een vergelijkbare auto zonder elektrische ondersteuning.

Meer weten over actuele modellen van BMW met (semi-) elektrische aandrijving? Kijk dan op www.bmw.nl

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment