Cadillac Escalade Hybrid

Written by on 22 april 2015 in hybride - 2 CommentsDe Cadillac Escalade Hybrid is de variant met hybride aandrijving van deze full-size SUV van de Amerikaanse autofabrikant. Vanaf 2008 is de Cadillac Escalade Hybrid getoond en vanaf 2009 daadwerkelijk geleverd. Op de Nederlandse wegen rijden er een handvol. In 2015 is de nieuwe Cadillac Escalade van de vierde generatie geïntroduceerd, vooralsnog zonder hybride aandrijving!Cadillac Escalade Hybrid

De Cadillac Escalade is in 1999 op de markt gebracht door Cadillac, onderdeel van General Motors. Waar bij de eerste generatie nog gebruik werd gemaakt van onderdelen en ontwerp van bestaande modellen uit de GM-stal, heeft de Escalade vanaf de tweede generatie (2002) meer een eigen gezicht gekregen. Vanaf 2008 is de Cadillac Escalade Hybrid leverbaar. Deze hybride aangedreven Escalade van de derde generatie heeft een elektromotor ter ondersteuning van de krachtige 6.0 liter V8 benzinemotor. In 2015 is er de nieuwe Escalade. Er is geen hybride aandrijving beschikbaar in de vierde generatie van de Escalade.

Design

Cadillac Escalade Hybrid 2Het design van de Cadillac Escalade Hybrid is precies wat je van deze Amerikaanse SUV verwacht: groot! Niet zo gek, als je bedenkt dat de Escalade van oorsprong als ‘truck’ is ontwikkeld en pas later als luxueuze SUV is doorontwikkeld.

In de enorme neus huist een grote grille, die in combinatie met de eveneens grote bumper de auto een imposante aanblik geeft. Kenmerkend voor de Cadillac stijl zijn de verticale koplampen. De vele chromen accenten geven het geheel een chique karakter. De Escalade is verkrijgbaar in een normale versie of met een 35 centimeter langere wielbasis (ESV). De Escalade is ook als pick-up variant beschikbaar.

Uitrusting

De uitrusting van de nieuwe Cadillac Escalade is luxueus, vol grandeur en gericht op de klanten die waarde hechten aan uitstraling. Er zijn verschillende uitrustingsniveaus beschikbaar. De Hybrid is er in Platinum uitvoering. De auto is uitgerust met veel technologie welke bijdraagt aan een unieke rij-ervaring. De comfortabele zetels bieden ruim plaats aan tot wel 8 personen.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 170 kilometer per uur (begrensd)
  • Acceleratie (0-100 km/u): 8,4 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 450 pk
  • Gecombineerd brandstofverbruik: 11,1 liter per 100 kilometer
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 256 gram per kilometer
  • Actieradius (gecombineerd): enkele tientallen kilometers

Cadillac Escalade HybridDe Cadillac Escalade Hybrid heeft een 6.0 liter V8 motor met 332 pk. De elektromotor ondersteunt deze krachtbron en samen zijn ze goed voor 450 pk. Waar de elektromotor met name is bedoeld om de V8 een extra duwtje in de rug te geven, is het ook mogelijk om een handvol kilometers volledig elektrisch te rijden. Er zijn hybride modellen, waarbij dit niet mogelijk is, dus wat dat betreft is de Escalade zeker ‘groen’. Bij toenemende snelheid boven de 50 kilometer per uur, springt de V8 uiteindelijk bij.

Het verbruik volgens het boekje bedraagt 1 : 9,2. In praktijk zal dit iets lager liggen, maar het effect van de elektromotor is zeker aanwezig. Zonder hybride aandrijving verbruikte de auto 1 liter per 4 kilometer. In de hybride variant kan hij per liter brandstof bijna het dubbele halen.

Concurrentie

De Cadillac Escalade Hybrid is eigenlijk een ‘over the top’ auto. Mogelijk kan zelfs worden gesteld, dat het uitrusten van deze auto met een hybride aandrijflijn meer een ‘verkooptruc’ is omd e Escalade weer even in de schijnwerpers te zetten. Houd je van een grote SUV en wil je toch jouw steentje bijdragen aan een beter milieu, dan kun je ook denken aan de Land Rover Range Rover hybridAudi Q7 e-tron, Volvo XC90 T8, BMW X5 xDrive plug-in hybride of Mercedes-Benz GLE 500e.

Prijzen en bijtelling

De Cadillac Escalade Hybrid werd in Nederland verkocht vanaf bijna € 120.000,-. In het buitenland lagen de prijzen aanzienlijk lager, wat enkel en alleen met de Nederlandse fiscale wet- en regelgeving te maken heeft. Ondanks de hybride aandrijving stoot de Escalade nog te veel CO2 uit om in aanmerking te komen voor welke vorm van subsidie ook.

Wil jij meer weten over de Cadillac Escalade? Kijk dan op www.cadillac.com. Hier vind je niet meer de Cadillac Escalade Hybrid. Informatie hierover, bijvoorbeeld rij-impressies, vind je makkelijk op internet.

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!2 Comments on "Cadillac Escalade Hybrid"

  1. Portes 1 juni 2020 at 18:44 ·

    Thanks a lot for the article post.Much thanks again. Fantastic.

Trackbacks for this post

  1. viagra online

Leave a Comment