Ford C-Max plug-in hybride

Written by on 13 april 2015 in plug-in hybride-auto's - No commentsDe nieuwe Ford C-Max plug-in hybride is de uitvoering van de tweede generatie C-Max met een hybride aandrijving. De nieuwe Ford C-Max plug-in hybride kan worden opgeladen aan een laadstation en biedt zelfs de mogelijkheid om een beperkte afstand volledig elektrisch af te leggen. De auto is standaard zeer rijk uitgerust en vanwege de lage CO2-emissie is de plug-in hybride ook nog eens zeer aantrekkelijk vanwege de lage bijtelling van 7% (in fiscale wetgeving 2015).Ford C-Max plug-in hybride

De nieuwe Ford C-Max is geïntroduceerd in 2010. Het is tweede generatie van van de C-Max, welke oorspronkelijk als de midi-MPV variant van de Ford Focus op markt is gebracht in 2003. Veel automerken hebben na het millennium een model ontwikkeld op basis van hun auto in het C-segment. De Volkswagen Golf Plus is ontwikkeld op basis van de succesvolle Golf, de Renault Scenic op basis van de Megane en zelfs de Opel Zafira heeft de Astra als basis. Ford noemde haar uitvoering gedurende de eerste jaren dan ook: Ford Focus C-Max. De aanduiding ‘Focus’ is in 2006 ertussenuit gehaald.

Vanaf 2009 wordt de nieuwe Ford C-Max aangekondigd. Hierbij wordt ook aangegeven dat er later een langere uitvoering met 7 zitplaatsen op de markt komt. Ook groot nieuws is het invoeren van alternatieve aandrijving in het assortiment van Ford. Meerdere modellen worden voorzien van een 100% elektrische, hybride of plug-in hybride aandrijving. De nieuwe C-Max is voor de Amerikaanse markt voorzien van een hybride aandrijving en later een plug-in hybride. In Europa kennen wij alleen de plug-in hybride variant.

Design

nieuwe ford c-max plug-in hybridHet design van de nieuwe Ford C-Max plug-in hybride is volgens het ontwerpconcept: Ford Kinetic Design. De stijlvolle en karakteristieke auto is onmiskenbaar een Ford. De lange, langs de motorkap vloeiende koplampunits zijn typisch Ford. Chromen details, de grote grille en een prachtig panoramadak geven de auto veel klasse in de uitstraling.

Het design is zo ontwikkeld dat luchtstromen soepel langs de auto glijden en zo min mogelijk weerstand ontvangen. Dit draagt allemaal bij aan optimale aerodynamica en hierdoor betere prestaties, zoals lage verbruikscijfers. Vanzelfsprekend is de nieuwe Ford C-Max ruim van binnen en met de hoge daklijn en hoge zit, heb je enorm veel zicht op de weg. De Ford-C-Max is bedoeld als ruime gezinsauto (midi-MPV). Het nadeel van de plug-in hybride uitvoering, is dat een deel van de laadruimte moet worden aangewend om de accu van de auto te herbergen. Hierdoor houd je in de plug-in hybride uitvoering slechts 200 liter bagageruimte over en dat is voor een gezin op pad niet veel.

Uitrusting

De nieuwe Ford C-Max plug-in hybride beschikt standaard over luxe lederen bekleding, navigatie op 8” scherm, 17” lichtmetalen wielen, cruise control, automatisch inparkeren, parkeersensoren en een achteruitrijcamera, airconditioning, regen-, lichtsensoren en een panoramadak. Met opties en accessoires tegen meerprijs, kun jij jouw C-Max verder naar wens uitrusten en aankleden.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 164 kilometer per uur
  • Gecombineerd vermogen: 185 pk
  • Gecombineerd brandstofverbruik: 2,0 liter per 100 kilometer
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 46 gram per kilometer
  • Actieradius (alleen elektrisch): maximaal 44 kilometer
  • Actieradius (gecombineerd): … kilometer

nieuwe ford c-max plug-in hybrid 1De nieuwe Ford C-Max plug-in hybride is voorzien van een 2.0 liter benzinemotor (137 pk) en een elektromotor (120 pk). De transmissie wordt geregeld door een CVT-automaat. De stroom voor de elektromotor wordt geleverd door een geavanceerde lithium-ion accu. Opladen gebeurt door het regeneratieve remsysteem. Als je ook 100% elektrisch gaat rijden, dan is deze wijze van opladen niet afdoende. Je koppelt de auto met een kabel aan een willekeurig stopcontact of aan een (openbaar) laadstation. Binnen 4 uur is de auto weer opgeladen.

Concurrentie

De concurrentie moet de nieuwe Ford C-Max plug-in hybride vooral zoeken in modellen als: Volvo V60 plug-in hybrid, Mitsubishi Outlander PHEV, Volkswagen Golf GTE, Audi A3 e–tron en de Toyota Prius Plug-in hybrid. ‘Gewone’ hybride modellen als de Peugeot 3008 hybrid, Citroen DS5 hybrid kunnen het overwegen waard zijn.

Prijzen en bijtelling

Je rijdt al in een nieuwe Ford C-Max plug-in hybride vanaf € 34.995,- Vanwege de lage CO2-uitstoot valt de auto in de 7% bijtelling (in de fiscale wet- en regelgeving 2015).

Wil jij meer weten over de nieuwe Ford C-Max plug-in hybride? Kijk op www.ford.nl

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment