Ford Mondeo Hybrid

Written by on 8 april 2015 in hybride - No commentsDe nieuwe Ford Mondeo Hybrid (2014) is de hybride aangedreven versie van de nieuwe Ford Mondeo. Het is al weer de vierde generatie van dit model van de Amerikaanse autobouwer. De nieuwe Ford Mondeo Hybrid is van 2014 op de Nederlandse markt, maar rijdt dan wereldwijd al een jaar rond als de Ford Fusion Hybrid.Ford Mondeo Hybrid

Al in 2012 laat het van oorsprong Amerikaanse automerk Ford de nieuwe Mondeo zien. Althans, men laat de Ford Fusion (model 2013) zien. Want zoals wij de auto als Ford Mondeo kennen, wordt het model elders in de wereld als Ford Fusion verkocht. In Nederland is de Ford Fusion ook verkocht, maar dat was een geheel ander model. In 2014 komt de nieuwe Ford Mondeo dan ook naar Nederland. Naast een range aan verbrandingsmotoren (benzine en diesel), komt er ook een hybride aangedreven variant: de Titanium HEV (Hybrid Electric Vehicle).

Design

nieuwe Ford Mondeo hybridHet design van de nieuwe Ford Mondeo is esthetisch en technisch goed doordacht. De auto oogt sportief en dynamisch, met de doorlopende daklijn tot aan de achterzijde, als ware het een coupé. Het ontwerp kent weinig luchtweerstand, wat resulteert in lagere verbruikscijfers.

Uitrusting

Men heeft voor de HEV (hybride) uitvoering van de nieuwe Ford Mondeo gekozen voor de luxe uitrusting. De nieuwe Ford Mondeo Hybrid is alleen verkrijgbaar in de uitvoering Titanium HEV. En dat is geen straf. Je krijgt onder andere: 16” lichtmetalen wielen (10 spaaks), regen- en lichtsensoren, chromen accenten in en om de auto, Lane Keeping Assistence, sportstoelen en zelfs verkeersbord herkenning. Door middel van opties en accessoires tegen meerprijs, kun jij jouw nieuwe Ford Mondeo met hybride aandrijving verder uitrusten en aankleden zoals jij dat wilt!

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 187 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 9,2 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 187 pk
  • Gecombineerd brandstofverbruik: 4,2 liter per 100 kilometer
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 99 gram per kilometer

nieuwe Ford Mondeo hybrid 1De nieuwe Ford Mondeo Hybrid is voorzien van een 177 pk sterke 2.0 liter benzinemotor met automatische transmissie. De motor krijgt ondersteuning van een elektromotor die wordt gevoed door een 1.4 kWh lithium-ion batterij. Deze elektromotor dient enkel en alleen de ondersteuning van de verbrandingsmotor en springt bij wanneer er bijvoorbeeld opgetrokken, geaccelereerd of heuvel op gereden moet worden. Normaal kost dit extra brandstof, nu wordt deze extra inspanning opgevangen door de elektromotor. De elektromotor geeft de energie van remmen op de (elektromotor) weer terug aan de accu’s, die zich dus weer (deels) opladen tijdens het rijden.

Concurrentie

Bij de introductie van de nieuwe Ford Mondeo Hybrid beloofde Ford aan de bestuurders die graag economische rijden en derhalve vaak voor een zuinigere diesel kiezen, dat de nieuwe hybride Mondeo concurrerend zal zijn met de eigen dieselvarianten. Die belofte is ingelost, niet alleen qua prestaties maar ook qua prijs! Hybride modellen van andere merken die de concurrentie met de nieuwe Mondeo aangaan, zijn onder andere: Peugeot 508 Hybrid4, Mercedes-Benz C-klasse Hybrid, Lexus CT200H, Cirtoen DS5 Hybrid4 en de BMW ActivHybrid 3-serie.

Prijzen en bijtelling

Als hierboven beschreven is de nieuwe Ford Mondeo Hybrid gunstig geprijsd, zeker in relatie tot de dieselvarianten van dezelfde Mondeo. Er is al een nieuwe Ford Mondeo Hybrid vanaf € 36.295,- (excl. kosten rijklaar maken en andere bijkomende kosten). Opties en accessoires tegen meerprijs zullen de prijs verder opvoeren.

Wil jij meer weten over de nieuwe Ford Mondeo Hybrid en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.ford.nl.

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment