Honda Jazz hybrid

Written by on 13 april 2015 in hybride - No commentsDe Honda Jazz Hybrid is een compacte stadsauto met hybride aandrijving. De Japanse autofabrikant heeft een pittige benzinemotor gekoppeld aan een elektromotor. Het resultaat is een zuinige auto die jou met veel rijplezier in het dagelijks verkeer laat vertoeven. De Honda Jazz Hybrid is vanaf 2011 leverbaar.Honda Jazz Hybrid

De Honda Jazz is een compacte hatchback met 5 deuren. De naam Jazz is eerder gebruikt door de Japanners, maar vanaf 2002 is de Honda Jazz nieuwe leven ingeblazen. In 2008 is de tweede generatie van deze nieuwe Jazz in Nederland gekomen. De grootste innovatie volgt echter jaren later. In 2010 laat de Japanse autofabrikant Honda haar hybride uitvoering van de compact auto, de Jazz, aan het publiek zien. Vanaf 2011 is de Honda Jazz Hybrid leverbaar in Nederland. Men heeft grotendeels de techniek van andere modellen, in dit geval de Honda Insight, overgenomen. Dat is alleen maar positief, daar de techniek van de Insight zich inmiddels heeft bewezen.

Design

Honda Jazz HybridHet design van de Honda Jazz Hybrid is weldoordacht. De grote voorruit geeft veel zicht en door ranke raamstijlen is het zicht rondom zeer goed. Met het panoramadak (optioneel) is de ruimtelijke beleving subliem. Van buiten oogt de auto fris en sportief. Van binnen is alles keurig ingericht. Bij het ontwerpen stond de bestuurder centraal: alles heeft een logische plek en afleiding is beperkt tot een minimum.

Uitrusting

De Honda Jazz Hybrid is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus:

  • Comfort
  • Elegance
  • Exclusive

Standaard biedt de Comfort uitvoering alles wat je nodig hebt, inclusief audio. De Elegance uitvoering biedt extra opties, zoals cruise control, een multifunctioneel stuurwiel, elektrisch instelbare en inklapbare buitenspiegels, een regensensor en het schitterende panoramadak. De Exclusive uitvoering gaat nog een stapje verder met ondermeer lederen bekleding en verwarmde voorstoelen. Optioneel zijn af-fabriek opties als metallic lak, navigatie en parkeersensoren achter mogelijk.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 175 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 12,1 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 102 pk
  • Gecombineerd brandstofverbruik: 4,5 liter per 100 kilometer
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 104 gram per kilometer

Honda Jazz Hybrid 2De Honda Jazz Hybrid is uitgerust met een 1.4 liter i-VTEC benzinemotor (88 pk) en een elektromotor (14 pk). Het gecombineerde vermogen bedraagt iets meer dan 102 pk en dat is meer dan voldoende om vlot te rijden. De Exclusive uitvoering verbruikt iets meer vanwege . De transmissie wordt verzorgd door een CVT automaat met schakelflippers aan het stuurwiel.

Concurrentie

De Honda Jazz Hybrid heeft concurrentie van andere compacte auto’s met hybride of plug-in hybride aandrijving, zoals: Toyota Yaris Hybrid of de iets ruimere Toyota Auris Hybrid. Alternatieven zijn de 100% elektrisch aangedreven auto’s, zoals de Volkswagen e-up! en Nissan Leaf. Of de drieling van Mitsubishi, Citroen en Peugeot.

Prijzen en bijtelling

Je rijdt al in een nieuwe Honda Jazz Hybrid vanaf € 22.400,-. Met een CO2-uitstoot van 102 gram per kilometer, valt de bijtelling in 20%.

Wil jij meer weten over de Honda Jazz Hybrid en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.honda.nl.

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment