Jaguar I-PACE EV400

Written by on 17 oktober 2018 in 100% elektrisch - No commentsJaguar is bekend om haar luxueuze, kwalitatief hoogstaande auto’s, veelal in sedan uitvoering. Sinds meerdere jaren voert het merk een lijn aan SUV modellen: de F-PACE (2016) en de kleinere E-PACE (2017). Daar is de volledig elektrisch aangedreven Jaguar I-PACE EV400 (2018) aan toegevoegd.Jaguar I-PACE EV 400

Het van oorsprong Britse automerk Jaguar, tegenwoordig onderdeel van het Indiase Tata, heeft zich sinds enkele jaren begeven in het segment van de SUV’s. Sinds 2018 is daar de volledig elektrisch aangedreven I-PACE aan toegevoegd. De markt voor SUV-modellen heeft een enorme vlucht genomen en vele merken, waaronder ook de premium merken, hebben zich op dit segment gestort en hebben compacte, midsize en full-size SUV’s gelanceerd. Jaguar geeft haar modellen de stijl en klasse mee, zoals je dat gewend bent en combineert dit met stae-of-the-art technology en vermogen. De Jaguar I-PACE sluit past perfect in het aanbod van SUV’s van Jaguar. De volledige elektrische aandrijving bevestigt, dat Jaguar de weg van elektrificatie van haar wagenpark heeft ingezet.

Design

De Jaguar I-PACE EV400 oogt elegant, zoals het een Jaguar betaamt, maar het design is vooral technisch zéér doordacht. De I-PACE EV400 is uitermate aerodynamisch, waardoor deze nog gemakkelijker door de lucht snijdt, voor optimale stabiliteit en maximale actieradius. De auto heeft een fraaie, doorlopende taillelijn, krachtige luchtuitlaat in de motorkap en markante achterflanken.

Ook aan het design van het interieur valt direct af te zien, dat het Jaguar is. Er is gewerkt met hoogwaardige materialen en de afwerking is kwalitatief hoog. Kijk alleen al naar de met handwerk vervaardigde accenten, zoals de subtiele dubbele stiknaden in contrastkleur en de helderwitte verlichting welke ’s nachts de prachtige details accentueert. De sportstoelen zijn speciaal ontworpen en kunnen optioneel worden verwarmd of gekoeld. Om alles tot de ultieme rijervaring te laten komen, is gebruik gemaakt van akoestisch gelaagd glas, wat geluid van buitenaf vrijwel geheel tegen houdt.

Uitrusting

De I-PACE EV400 komt in meerdere uitvoeringen: S, SE, HSE en de speciale First Edition. De auto is standaard rijk uitgerust. De auto beschikt over het Touch Pro Duo-infotainmentsysteem, met een 10″ touchscreen welke is geïntegreerd in het dashboard en daaronder een 5″ touchscreen met multifunctionele Dynamic Dials. Uitgebreide navigatie ontbreekt niet, evenals de mogelijkheid tot volledige connectiviteit met uw smartphone. U kunt zelfs de gegevens van uw auto uitlezen via een app op uw telefoon. Door middel van uitbreidingsmogelijkheden, welke worden aangeboden in packs, kun je nog meer technologische assistentie toevoegen aan jouw Jaguar I-PACE EV400: park pack, drive pack, driver assist pack.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 200 kilometer per uur (begrensd)
  • Acceleratie (0-100 km/u): 4,8 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 294 kW / 400 pk
  • Actieradius: 470 kilometer

De Jaguar I-PACE EV400 heeft 2 elektromotoren met aandrijving op beide assen. Zij leveren 400 pk aan gezamenlijk vermogen. De bliksemsnelle acceleratie vanuit stilstand wordt mede mogelijk gemaakt door de All-Wheel-Drive-tractie. Het accupakket (90 kWh) is geplaatst tussen de assen, wat zorgt voor een laag zwaartepunt. Dit vergroot rijplezier en -comfort.

De auto is voorzien van vele systemen die ook bijdragen aan dit rijcomfort, maar vooral ook aan veiligheid: external sound system, adaptieve cruise control met stuurassistentie, noodrem-assistentie, adaptieve snelheids-beperking, verkeersbordherken-ning, drive condition monitoring, lane keeping assistance, achteruitrijd-camera. De bij de uitrusting aangegeven packs maken het mogelijk de rol van technologie te vergroten, als het gaat om rijcomfort en veiligheid.

Concurrentie

De I-PACE EV400 van Jaguar kent haar concurrenten onder de premium automerken. De Tesla Model X wordt als primaire concurrent gezien. Dat is niet verwonderlijk, daar Jaguar dit zelf ook uit in de media. Andere premium automerken hebben (nog) geen volledig elektrisch aangedreven SUV of cross-over uitgebracht.

Prijzen en bijtelling

De Jaguar I-PACE EV400 is verkrijgbaar vanaf € 80.330,- en afhankelijk van keuzes in uitrusting en aankleding lopen prijzen snel op. Voor de zakelijke rijder geldt een bijtellingspercentage van 4%. Dit wordt in het belastingstelsel 2019 aangepast naar 4% tot de € 50.000; alles wat je uitgeeft bóven dit bedrag wordt met 22% bijgeteld op het belastbaar inkomen.

Wil jij meer weten over de Jaguar I-Pace EV400 ? Kijk op www.jaguar.nl.

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment