Lexus CT 200h

Written by on 13 april 2015 in hybride - No commentsDe Lexus CT 200h is een hybride auto, welke vanaf 2011 in Nederland verkrijgbaar is. Het premium label van de Japanse autofabrikant Toyota heeft in 2014 de hatchback een opfrisbeurt gegeven. De nieuwe Lexus CT 200h is een zeer geschikte, comfortabele auto voor dagelijks woon-werkverkeer. Hij is leverbaar met 14% bijtelling en dus ook voor de zakelijke rijder interessant!Lexus CT 200h

In 2010 laat het premium label van de Japanse autofabrikant Toyota, een nieuwe auto zien. Dit model is gebaseerd op de LF-Ch Concept Car die nog geen halfjaar eerder is getoond. De Lexus CT 200h viel in de smaak bij het publiek. Nog voordat de auto leverbaar was, zijn er van het model in 2010 meer exemplaren besteld, dan dat er van alle modellen van Lexus verkocht zijn in datzelfde jaar. De gunstige bijtelling voor zakelijke berijders speelde hierbij een zéér grote rol, dat terzijde. Dat doet niets af aan de explosieve verkoop van de auto vanaf 2010.

nieuwe Lexus CT200hIn 2014 heeft Lexus de CT 200h een opfrisbeurt gegeven. De auto is op meer dan 90 punten aangepakt! Opvallendste aanpassing is de nieuwe neus. Lexus-rijders zullen met name de nieuwe CVT transmissie een verademing vinden. Deze was in de eerste uitgave nogal rumoerig!

Design

Het design van de nieuwe Lexus CT 200h wijkt niet bijzonder veel af van het voorgaande model. De nieuwe ‘spindle grille’ herken je van andere Lexus modellen. De premium hatchback is in verschillende kleuren en met wielen tot wel 17” verkrijgbaar.

Uitrusting

De nieuwe Lexus CT 200h is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen:

  • Standaard
  • Business Line
  • Business Line 16”
  • F Sport Line
  • F Sport Line 17”

nieuwe Lexus CT200h 1De nieuwe Lexus CT 200h is standaard al zeer rijk uitgerust. Standaard is de auto voorzien van een automatische transmissie, climate control, cruise control en de haal- en brengservice van Lexus. Hoe premium wil je het hebben? Vanzelfsprekend zijn vele systemen in de auto aanwezig die veilig en comfortabel rijden mogelijk maken. De Business Line en F Sport Line bieden met name extra luxe en comfort, gericht op specifieke doelgroepen (lees: de zakelijke of sportieve berijders). Je kunt de nieuwe Lexus CT 200h uitrusten met grotere, lichtmetalen wielen. Dit staat fraaier, maar verhoogt wel het verbruik en de uitstoot van CO2. Dat heeft impact op het bijtellingspercentage.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 180 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 10,3 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 136 pk
  • Gecombineerd brandstofverbruik: 3,6 liter per 100 kilometer
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 82 gram per kilometer

De nieuwe Lexus CT 200H is voorzien van een 1.8 liter VVT-i benzinemotor met 99 pk en een elektromotor met 82 pk. Gezamenlijk leveren ze 136 pk. Deze aandrijving zit overigens ook in de Toyota Prius hybride. De hybride Lexus heeft gunstige verbruikscijfers. De auto leent zich uitermate goed voor dagelijks woon-werkverkeer. Standaard op de Lexus is een CVT automatische versnelling.

Concurrentie

De nieuwe Lexus CT 200H kent haar concurrenten in premium hatchback modellen, zoals de Audi A3, Mercedes-Benz A-klasse en BMW 1-serie. Echter, geen van deze modellen biedt de hybride optie aan. En daarmee ontloopt de concurrentie elkaar, met name in het zakelijke segment (lease) vanwege de verschillende tarieven voor bijtelling. De Lexus is beschikbaar met 14% bijtelling, terwijl een schone en zuinige Mercedes-Benz, Audi of BMW in dieselvariant in de 20% bijtelling valt (op basis van fiscale wet- en regelgeving 2015).

Prijzen en bijtelling

Je rijdt al in een nieuwe Lexus CT 200H vanaf € 27.999,-. De auto valt nog nét in de 14% bijtelling, wat de auto aantrekkelijk maakt voor de leaserijders. Dit geldt overigens alleen voor de standaard en Business Line uitvoering. Voor de andere uitvoeringen dient 20% bijtelling te worden gerekend (fiscale wet- en regelgeving 2015).

Meer weten over de Lexus CT 200H en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.lexus.nl

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment