Lexus IS 300h

Written by on 14 april 2015 in hybride - No commentsDe nieuwe Lexus IS 300h is een sportief en scherp gelijnde compacte sport sedan met een hybride aandrijflijn. De nieuwe Lexus IS 300h is standaard voorzien van vele opties die andere merken tegen meerprijs aanbieden. De krachtige en toch zuinige auto is eveneens scherp geprijsd en wordt daarom als een geduchte concurrent voor de gevestigde orde, voornamelijk de Duitse premium merken, gezien.Lexus IS 300h

De nieuwe Lexus IS 300h is een compacte sport sedan. De Lexus IS-serie kwam voor het eerst in Europe op de markt in 1999. In 2005 volgt de tweede generatie, ditmaal met een benzine- en dieselmotor. In 2013 ziet de derde generatie het levenslicht. De auto krijgt de voor Lexus herkenbare ‘spindle’ grille. In Nederland komt alleen de nieuwe Lexus IS 300h bij de dealers te staan. De hybride aangedreven auto moet een belangrijke schakel vormen tussen de CT 200h en de grote LS 600h.

Design

nieuwe Lexus IS 300hHet design van de nieuwe Lexus IS 300h is sportief, dynamisch en straalt kracht uit. De scherpe lijnen in de motorkap en voorbumper, combinatie met de spitse koplampen en de nieuwe trapeziumvormige grille van Lexus, geven de auto een licht agressief uiterlijk. Alsof hij klaar is om kilometers te vreten. Dat past goed bij de kracht onder die motorkap en het scherpe rijgedrag van de auto. De achterbumper lijkt te zijn gelift, wat wordt versterkt door de achterlichtunits.

Uitrusting

Naast de basisuitvoering is de nieuwe Lexus IS 300h beschikbaar in verschillende uitrustingsniveaus:

  • Business Line
  • Business Line Pro
  • F Sport Line
  • Luxury Line

Standaard heeft elke Lexus een automatische transmissie, climate control, cruise control en een gratis haal- en brengservice. De verschillende uitrustingsniveaus van de nieuwe Lexus IS 300h zijn bedoeld om uiteenlopende doelgroepen te bedienen. De zakelijke rijder brengt veel tijd door in de auto. De Business Line modellen spelen hierop in met ondermeer: dual zone climate control, 17” wielen, regensensor en parkeerassistentie. De Business Line Pro uitvoering heeft verder: elektrisch verstelbare stoelen voor en stoelverwarming. De F Sport Line benadrukt de sportieve kant van de auto. De auto krijgt fraaie accenten in het interieur en exterieur die de auto een meer sportief karakter geven. De Luxury Line is vrijwel compleet uitgerust met alles wat je kunt bedenken, dat bijdraagt aan rijcomfort en bedieningsgemak.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 200 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 8,3 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 223 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 99 gram per kilometer

De nieuwe Lexus IS 300h heeft een krachtige 2,5 liter VVT-i viercilinder motor (181 pk) en een elektromotor (143 pk). De motoren leveren een gezamenlijk vermogen van 223 pk. Ondanks deze krachtige aandrijving verbruikt de nieuwe Lexus IS 300h slechts 4,3 liter brandstof per 100 gereden kilometers. De verbruikscijfers van de luxer uitgeruste en de meer sportieve uitvoering liggen iets hoger. Als bestuurder heb je invloed op het verbruik en de wijze waarop jouw auto stuurt en rijdt. Met Drive Mode Select kies je voor ECO, NORMAL of SPORT.

Lexus IS 300h 1De elektromotor wordt een nikkel-metaalhydride (Ni-MH) accu. De accu van de nieuwe IS 300h zijn keurig weggewerkt onder de vloer van de auto, zodat er meer dan voldoende bagageruimte in de kofferbak is. Opladen geschiedt middels het recuperatieve remsysteem, waarbij vrijkomende remenergie bij het minderen van snelheid, door de elektromotor wordt omgezet naar stroom. Deze wordt teruggegeven aan en opgeslagen in de accu.

Concurrentie

De concurrentie van de nieuwe Lexus IS 300h kan worden gezocht in premium modellen in het sportieve middensegment. Het zijn vooral de Duitse automerken als Audi, BMW en Mercedes-Benz die in dit segment een sterke positie hebben. Andere merken kunnen slechts snuffelen aan het succes van deze merken. Toch is de nieuwe Lexus IS 300h een geduchte concurrent. De kwaliteit van een auto van Lexus, onderdeel van Toyota, is simpelweg zeer goed. Op prijs wint de Lexus het van de gevestigde orde. En dan is de Lexus ook nog eens een zuinige en schone auto. Dit heeft de Duitse merken aan het werk gezet in het verbetering van hun Audi A4, BMW 3-serie en Mercedes-Benz C-klasse.

Prijzen en bijtelling

Een nieuwe Lexus IS 300h rijd je al vanaf € 38.590,-. De Luxury Line is er vanaf € 50.190,-. Door opties en accessoires tegen meerprijs kan de prijs verder oplopen. De bijtelling in voor een nieuwe Lexus IS 300h uit 2015 bedraagt 20%. In 2016 valt hij in de schaal van 21%.

Wil jij meer weten over de nieuwe Lexus IS 300h? Kijk dan op www.lexus.nl

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment