Lexus LS 600h

Written by on 14 april 2015 in hybride - No commentsDe Lexus LS 600h is de limousine sedan van het Japanse automerk, voorzien van hybride aandrijving. De Lexus LS 600h is de krachtigste full-hybrid sedan ter wereld. De auto ziet er niet alleen prachtig uit, hij brengt luxe en comfort naar een ongekend hoog niveau. De Lexus LS 600h is er ook in een verlengde uitvoering.Lexus LS 600h

Al in 1989 komt Lexus, het premium label van de Japanse autofabrikant Toyota, met de LS-serie. Het is de eerste sedan die men op de markt brengt. De luxe limousine moet het opnemen tegen de gevestigde orde, die grotendeels uit Duitse premium automerken bestaat, zoals Mercedes-Benz, Audi en BMW. Men kiest er voor om de auto standaard met veel opties uit te rusten, daar waar andere merken veel opties tegen meerprijs aanbieden. Zo wil men potentiële klanten over de streep trekken.

Lexus LS 600hDe Lexus LS-serie krijgt in 2006 de vierde generatie. De auto wordt ook leverbaar met een hybride aandrijving: de Lexus LS 600h. De ondersteuning van een zeer krachtige elektromotor aan de benzinemotor, geven de auto meer vermogen, tegen een lager verbruik. De auto krijgt meermaals kleine uiterlijke aanpassingen, waarmee de Lexus LS 600h bij de tijd wordt getrokken. De herkenbare spindle grille van Lexus ontbreekt ook op de Lexus LS 600h niet.

Design

Het design van de nieuwe Lexus LS 600h is weldoordacht. De limousine oogt imposant. De vele details aan de auto, maken de Lexus LS 600h tot een auto van kwaliteit van de bovenste plank. De onderzijde is vrijwel geheel vlak. In de voorste portierstijlen en de achterlichten zijn subtiele luchtgeleiders aangebracht. Dit draagt bij aan een minieme luchtweerstand, wat bijdraagt aan de prestaties van de auto. De nieuwe spindle grille van Lexus prijkt op de neus van de nieuwe Lexus LS 600h. Voor diegenen voor wie een gewone LS 600h niet voldoende is, heeft men ook een verlengde uitvoering beschikbaar.

Uitrusting

De Lexus LS 600h is leverbaar in meerdere uitrustingen:

  • Luxury Line
  • F Sport Line
  • President Line

Elke Lexus wordt standaard geleverd met een automatische transmissie, climate control, cruise control en gratis haal- en brengservice. Het instapmodel, de Luxury Line, heeft verder een Remote Touch Interface (12,3”), alarm, parkeerassistentie, spraakbesturing op de navigatie, audio en airconditioning, zeer uitgebreide audio, online connectie, stoelverwarming, Smart Entry & Start, 19” lichtmetalen wielen, LED verlichting, krasbestendige en zelfherstellende lak en nog veel, veel meer! De F Sport uitvoering legt meer accenten op een sportief uiterlijk, terwijl de President Line helemaal is gericht op vervoer met een bestuurder. De luxe, lederen bekleding en vele extra opties gericht op de zitplaatsen achterin, dragen ertoe bij dat het de passagier(s) achter het aan niets ontbreekt.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 250 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 6,1 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 445 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 199 gram per kilometer

Lexus LS 600h 1De Lexus LS 600h heeft een 5.0 liter Dual VVT-i benzinemotor (394 pk) en een elektromotor met (224 pk)! De elektromotor wordt gevoed door een nikkel-metaal hydrid (Ni-MH) accu. De auto van ruim 2.200 kilogram weet zich rap te verplaatsen door de krachtige permanente vierwielaandrijving. Het gecombineerde verbruik ligt op 8,6 liter brandstof per 100 kilometer. Dat ligt op het niveau van een middenklasse auto.

Concurrentie

De Lexus LS 600h heeft in de topklasse concurrentie van hybride modellen als de Audi A8, BMW 7-serie en Mercedes-Benz S-klasse.

Prijzen en bijtelling

Je rijdt al een nieuwe Lexus LS 600h vanaf € 132.690,-. Kies je voor de meest luxe standaard uitvoering (President Line), dan betaal je ruim € 14.000,- meer. Met een uitstoot van 199 gram CO2 emissie per kilometer, komt de auto niet in aanmerking voor korting in de bijtelling.

Wil jij meer weten over de Lexus LS 600h? Kijk dan op www.lexus.nl

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment