Mercedes-Benz C 350e plug-in hybride

Written by on 13 april 2015 in plug-in hybride-auto's - No commentsDe nieuwe Mercedes-Benz C 350e is het plug-in hybride C-klasse model van de Zuid-Duitse autofabrikant. De plug-in hybride Mercedes is verkrijgbaar in een sedan (limousine) en estate uitvoering. De plug-in hybride C 350 is vanwege de lage CO2-uitstoot zeer interessant voor de zakelijke rijders, omdat de auto in aanmerking komt voor 7% bijtelling.Mercedes-Benz C 350e

De Duitse autofabrikant Mercedes-Benz introduceert in 2015 haar nieuwe telg in de C-klasse. Men heeft de auto uitgevoerd met een plug-in hybride aandrijving, waarmee men heeft aangetoond dat het vermogen van de krachtige benzinemotor goed kan samenwerken met een elektromotor. Het resultaat is een gecombineerd vermogen van maar liefst 279 pk. En toch heeft men de uitstoot van CO2 bijzonder laag weten te houden, waardoor de auto in de fiscale wet- en regelgeving (2015) binnen een gunstig bijtellingtarief van slechts 7% valt. Hiermee heeft Mercedes-Benz een prachtige auto ontwikkeld die tegen zeer gunstige voorwaarden aan met name zakelijke rijders kan worden aangeboden!

Bekijk hier de video van de Mercedes-Benz C-klasse 350e!

Design

nieuwe Mercedes-Benz C 350eHet design van de nieuwe Mercedes-Benz C-klasse 350e toont een mooi lijnenspel, dat zowel sportief oogt alsmede dynamiek en stijl uitstraalt. De auto is onmiskenbaar een Mercedes-Benz en sluit naadloos aan op andere modellen uit het gamma van het merk.

Uitrusting

De Mercedes-Benz C 350e wordt standaard uitgegeven in de zogenaamde Lease Edition. De auto is standaard uitgerust in Avantgarde uitrusting, maar kan zonder meerprijs worden omgezet naar Exlusive uitrusting. Standaard is de auto voorzien van onder andere: automatische airconditioning, parkeerassistentie en achteruitrijdcamera, uitgebreide audio en navigatie, LED verlichting, keyless GO-start functie, stoelverwarming, antidiefstalpakket, cruise control, regensensor en veel meer. Je kunt geheel naar wens en tegen meerprijs de auto verder uit rusten met de vele opties en accessoires. Wil je graag een trekhaak, let dan op de toegenomen CO2 uitstoot en de fiscale gevolgen hiervan (zie Prijzen en bijtelling).

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 250/246* kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 5,9/6,2* seconden
  • Gecombineerd vermogen: 279 pk
  • Gecombineerd brandstofverbruik: 2,1 liter per 100 kilometer
  • Gemiddeld stroomverbruik: 11,1/11,3* kWh per 100 kilometer
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 48/49* gram per kilometer
  • Actieradius (alleen elektrisch): 31 kilometer

* limousine/estate

De nieuwe Mercedes-Benz C 350e met plug-in hybride aandrijving is voorzien van een 2.0 liter benzinemotor en een elektromotor. De verbrandingsmotor levert een vermogen van 211 pk, de elektromotor 82 pk. De transmissie wordt verzorgd door de 7G-Tronic Plus automaat.

nieuwe Mercedes-Benz C 350e 2De Mercedes-Benz C 350e kan rijden op de verbrandingsmotor, al dan niet in combinatie met de elektromotor. Er kan ook een beperkte afstand worden afgelegd op de elektromotor alleen. Er kan zelfs een maximale snelheid van 130 kilometer per uur worden behaald, waardoor je prima op de snelweg mee kunt komen. De maximale actieradius in volledig elektrische modus bedraagt 31 kilometer.

Opladen van de nieuwe Mercedes-Benz C 350e gebeurt deels tijdens het rijden, middels de elektromotor die eveneens als dynamo fungeert. Bij het afremmen zal de dynamo de vrijgekomen energie omzetten in stroom en deze opslaan in de accu. Daarnaast kun je de auto opladen met een kabel met stekker. Opladen kan zowel aan een willekeurig stopcontact, als ook aan een Wallbox of openbaar laadpunt. Je hebt verschillende kabels nodig, afhankelijk van de bron voor opladen.

Concurrentie

De concurrentie van de C 350e kan worden gezocht in vergelijkbare modellen van premium automerken, die eveneens zijn voorzien van (plug-in) hybride aandrijving. Denk aan de BMW 3 Activehybrid of Volvo V60 plug-in hybrid.

Prijzen en bijtelling

Je rijdt al in een nieuwe Mercedes-Benz C-klasse 350e vanaf € 57.995,-. De estate kost € 2.000,- meer. Vanwege de lage uitstoot van CO2 valt de auto in de 7% bijtelling (fiscale wet- en regelgeving 2015).

Let op, wil jij een Mercedes-Benz C 350e estate met een trekhaak in de lease? Dan betaal je 14% bijtelling. Dat heeft te maken met het feit dat de trekhaak automatisch komt met grotere wielen en daarmee wordt de CO2 emissie iets verhoogd. Het overschrijdt net de grens om in aanmerking te komen voor de korting tot 7%. De engineers van Mercedes-Benz hebben alle opties onderzocht om het toch voor elkaar te krijgen, echter dit zou alleen lukken ten koste van veiligheid en comfort. En daar wil men niet aan tornen.

Wil jij meer weten over de Mercedes-Benz C350e en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.mercedes-benz.nl.

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment