Mercedes-Benz C300 Hybrid

Written by on 16 april 2015 in hybride - No commentsDe Mercedes-Benz C300 hybrid is een uitvoering van de C-klasse van de Duitse autofabrikant, voorzien van een dieselmotor en een elektromotor. De technologie in deze hybride C-klasse maakt dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van het vermogen van beide krachtbronnen. De Mercedes-Benz C300 hybrid is een interessante optie voor de zakelijke rijder.Mercedes-Benz C300 hybrid

De Mercedes-Benz C300 hybrid is de hybride uitvoering van de C-klasse van het Duitse automerk. De C-klasse is in 1993 voor het eerst uitgebracht en in de loop der jaren zijn er al meerdere nieuwe generaties uitgebracht. Anno 2015 is de C-klasse gebouwd op het W205 platform. De C-klasse is het instapmodel van de sedans die de Duitse autofabrikant uitbrengt (naast de E-klasse en S-klasse) en richt zich met name op de zakelijke rijders (lease). Motorisch is de C-klasse uitgerust met een scala aan motoren, zowel benzine- als dieselmotoren. Tegenwoordig hoort daar ook een hybride en plug-in hybride uitvoering bij.

Design

Mercedes-Benz C300 hybridAl jarenlang is het design van de C-klasse van Mercedes direct gekoppeld aan het schitterende design van de grotere broers, zoals de S-klasse. Ook in de generatie anno 2015 is dat hetzelfde. De strakke lijnen over de flanken zijn niet alleen esthetisch, maar ook functioneel. De verlichting is LED, de fraaie achterlicht units zijn als vlammen die op de achterzijde van de auto prijken.

De neus is herkenbaar van een Mercedes-Benz van deze tijd, waarbij de grote grille met het Mercedes-logo niet ontbreekt. De auto oogt in de eerste oogopslag direct elegant. Hij straalt dynamiek, kracht en luxe uit. De C-klasse is er ook in een estate en coupé uitvoering.

Uitrusting

Standaard is de Mercedes-Benz C300 hybrid al zeer compleet uitgerust. Zoals je mag verwachten van een Mercedes is de auto standaard voorzien van veel technologie, die het rijden veilig en comfortabel maken. Een uitgebreide infotainment systeem ontbreekt niet. De afwerking is zeer goed en de materialen die zijn gebruikt van hoogstaande kwaliteit. Je voelt dat je in een auto uit het premium segment bent gestapt. Je kunt jouw C-klasse verder uitrusten en aankleden met de vele opties en accessoires die Mercedes-Benz aanbiedt.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 244 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 6,4 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 204 + 27 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 94 gram per kilometer

Mercedes-Benz C300 hybrid 1De Mercedes-Benz C300 hybrid heeft een 2.2 liter BlueTEC dieselmotor (204 pk) en een elektromotor (27 pk). De transmissie wordt verzorgd door de 7G-TRONIC PLUS automaat. De accu wordt opgeladen door het recuperatieve remsysteem. Start&Stop draagt bij aan nog minder brandstofverbruik en minder uitstoot van schadelijke CO2. Gecombineerd verbruikt de C300 hybrid slecht 3,6 liter brandstof per 100 kilometer.

Concurrentie

De concurrentie van de Mercedes-Benz C300 hybrid kan worden gezocht in bijvoorbeeld de BMW 3 serie, Volkswagen Passat, Ford Mondeo, Lexus IS of Peugeot 508. Ook deze modellen zijn voorzien van hybride aandrijving en hebben dezelfde doelgroep: de zakelijke rijder.

Prijzen en bijtelling

Je rijdt al in een nieuwe Mercedes-Benz C300 hybrid vanaf € 51.395,-. In de fiscale wet- en regelgeving 2015 valt de C300 hybrid in de 20% bijtelling.

Wil jij meer weten over de Mercedes-Benz C300 hybrid? Kijk dan op www.mercedes-benz.nl. Op deze webiste vind je meer informatie over andere modellen van Mercedes met (semi-) elektrische aandrijving, zoals de S-klasse, E-klasse, B-klasse of de GLE-klasse

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment