Mercedes-Benz E300 BlueTEC Hybrid

Written by on 15 april 2015 in hybride - No commentsDe Mercedes-Benz E300 BlueTEC hybrid is een diesel-hybride aangedreven uitvoering van de E-klasse sedan (of limousine) van de Duitse autofabrikant. De E-klasse met dieselmotor, ondersteund door een elektromotor moest vanaf zomer 2012 met name de zakelijke rijder bekoren. Het comfort van een Mercedes-Benz, gecombineerd met verbruikscijfers waar zelfs een middenklasse auto trost op zou zijn. Door de relatief lage uitstoot van CO2 viel de auto in een lager bijtellingstarief dan de concurrentie.Mercedes-Benz E300 BlueTEC hybrid

In juli 2012 komt Mercedes-Benz met een diesel-hybride aangedreven uitvoering van de E-klasse. Dit is een slimme zet. In de zomer 2012 wordt namelijk ook de fiscale wet- en regelgeving omtrent bijtelling aangescherpt. Veel modellen die voor korting in bijtelling in aanmerking kwamen, vallen per 01 juli 2012 in de nieuwe regeling terug naar de hoogste schaal. De Mercedes-Benz E300 BlueTEC hybrid heeft een CO2-uitstoot van 109 gram per kilometer en blijft in de 20% bijtelling vallen. Daarmee steekt het de concurrentie de loef af! In de jaren erna wordt de auto opgefrist en komen er meerdere uitrustingsniveaus naast het standaardmodel beschikbaar.

Design

Mercedes-Benz E300 bluetec hybridHet design van de Mercedes-Benz E-klasse is in de jaren sterk veranderd. Van een degelijke, klassiek gelijnde auto, naar een moderne, hedendaagse limousine. De nieuwe designtaal van Mercedes-Benz is frisser en dynamischer. Dat zie je bij alle modellen, en zeker ook bij de nieuwe Mercedes-Benz E-klasse.

De auto heeft een lange wielbasis en korte overhang. De pijlvormige motorkap loopt vloeiend door in de grille van de auto, welke wordt gesierd door het Mercedes-Benz logo. De koplampunits zijn helemaal nieuw ontworpen. Over de flanken lopen de scherpe lijnen, die niet alleen functioneel zijn, maar de auto ook een dynamisch en sportief karakter geven. De compacte achterbumper, horizontaal geplaatste achterlichtunits en het zwarte inzetstuk in de achterbumper, benadrukken de breedte van de auto. De Mercedes-Benz E300 BlueTEC hybrid is niet alleen as sedan, maar ook als Estate verkrijgbaar.

Uitrusting

De Mercedes-Benz E300 BlueTEC hybrid is met verschillende uitrustingsniveaus beschikbaar:

  • Elegance (2012-2013)
  • Avantgarde (2012-2013)
  • Lease Edition
  • BlueEfficiency Edition
  • Ambition
  • Prestige

Deze uitrustingen komen bovenop de standaarduitrusting, die op zich al zeer compleet is. Het betreffen accenten en extra accessoires en opties die een bepaalde doelgroep zullen aanspreken. Zo kunnen sportieve accenten worden benadrukt of krijgt de auto een complete uitrusting voor de zakelijke rijder die veel op de weg zit. Chroomaccenten en volledig leren bekleding geven de auto een meer klassieke uitstraling. De Prestige uitvoering is de meest complete uitvoering. Het zijn veel elektronische systemen die bijdragen aan het rijcomfort en veiligheid. Denk aan sensoren voor parkeren inclusief achteruitrijcamera, vermoeidheidssensor, voor automatisch inschakeling van ruitenwisser en de LED-verlichting. Je kunt naast de uitrustingsniveaus jouw Mercedes-Benz E300 BlueTEC hybrid verder uitrusten met de vele accessoires en opties tegen meerprijs!

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 242 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 7,5 / 7,8 * seconden
  • Gecombineerd vermogen: 231 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 109 / 116 * gram per kilometer

* Limousine / Estate

De Mercedes-Benz E300 BlueTEC hybrid heeft een 2.1 liter dieselmotor (204 pk) en een elektromotor (27 pk). De transmissie wordt verzorgd door de 7G-TRONIC automaat. De Mercedes-Benz E300 BlueTEC hybrid wordt geprezen om de zuinige verbruikscijfers. De auto heeft slechts 4,2 liter brandstof nodig voor 100 gereden kilometers. De Estate uitvoering verbruikt iets meer: 4,4 liter. De accu laadt zich op middels het recuperatieve remsysteem. Bij het verminderen van vaart, komt energie vrij door het remmen op de elektromotor. Deze fungeert dan als dynamo en zet deze energie om in stroom, welke wordt opgeslagen in de accu.

Concurrentie

Mercedes-Benz E300 bluetec hybrid estateDe Mercedes-Benz E-klasse kent concurrentie van vergelijkbare modellen van andere premium automerken. Dat zijn al jarenlang dezelfde spelers, als de Audi A6 en BMW 5-serie. Andere modellen die de strijd aan willen binden, zijn onder andere de Lexus GS-serie of Volvo V70. De Mercedes-Benz E300 BlueTEC hybrid heeft de hybride aangedreven uitvoeringen van deze modellen, voor zover uitgebracht, als concurrent.

Prijzen en bijtelling

De adviesverkoopprijs lag op € 56.640,- euro. In juli 2012, toen de Mercedes-Benz E300 BlueTEC hybrid werd geïntroduceerd, viel hij in de 20% bijtelling. Hiermee had Mercedes-Benz een sterke troef in handen, omdat concurrenten door de aanpassing in de fiscale wet- en regelgeving omtrent bijtelling per juli 2012, in de hogere bijtellingschaal van 25% gingen vallen.

Wil jij meer weten over de actuele modellen van Mercedes-Benz met (semi-) elektrische aandrijving? Kijk dan verder op deze website of op www.mercedes-benz.nl

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment