Mercedes-Benz GLE 500e

Written by on 18 april 2015 in plug-in hybride-auto's - No commentsDe nieuwe Mercedes-Benz GLE 500e is een plug-in hybride SUV van de Duitse autofabrikant. De luxueuze SUV is de opvolger van de M-klasse. De nieuwe GLE is sportief gelijnd: door uiterlijke en innerlijke aanpassingen is de auto weer helemaal bij de tijd gehaald. Dat kan zeker gesteld worden over de plug-in hybride aandrijving, waarbij een krachtige benzinemotor samenwerkt met een elektromotor. Het gezamenlijke vermogen is 422 pk.Mercedes-Benz GLE 500e

De nieuwe Mercedes-Benz GLE 500e is één van de nieuwe luxueuze SUV’s uit het assortiment van de Duitse autofabrikant. Deze plug-in hybride SUV in het premium segment past helemaal in de trend die bij meerdere premium automerken is te bespeuren. Het imago van de benzineslurpende SUV’s wordt aangepakt door er een verantwoorde aandrijving in te plaatsen, zoals een hybride, plug-in hybride of zelfs 100% elektrische aandrijving. De GLE 500e is niet helemaal nieuw, daar de auto voorheen als de M-klasse werd verkocht. De auto is grondig aangepakt, van binnen en van buiten. De nieuwe GLE is ook als Coupé verkrijgbaar.

Design

Mercedes-Benz GLE 500e 1Het design van de nieuwe Mercedes-Benz GLE 500e betreft een facelift van de M-klasse. Men heeft de neus, de koplampen en de bumpers aangepast, waarmee ze weer helemaal bij de tijd zijn getrokken. De auto heeft bredere wielkasten en een uitlaatsierstuk, waarmee het uiterlijk van de auto heel sportief is. Aan de binnenzijde heeft men de auto ook aangepast. Ondermeer het stuur en de middenconsole zijn nieuw, zoals ook is te zien in de nieuwe GLE Coupé.

Uitrusting

Kiezen voor de nieuwe Mercedes-Benz GLE 500e is kiezen voor een complete uitgeruste auto. De auto is luxueus. Er zijn kwalitatieve materialen gebruikt, de auto zit vol elektronische systemen ter ondersteuning van de veiligheid en het rijcomfort. Via een groot scherm in de middenconsole kun je veel van deze systemen naar wens bedienen. Kies het rijprogramma dat past bij de omstandigheden of bij jouw rijstijl op dat moment. Denk aan Comfort, Sport of juist rijden op een glad wegdek. Wil je even van de weg af en het terrein in, stel dan off-road programma in. Laat je uitgebreid informeren over de standaarduitrusting van de GLE 500e. Mercedes-Benz biedt meerdere pakketten aan opties en accessoires aan, waarmee je tegen meerprijs jouw nieuwe GLE 500e naar wens kunt aankleden en uitrusten.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 245 kilometer per uur (120 alléén elektrisch)
  • Acceleratie (0-100 km/u): 5,3 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 442 pk
  • Gecombineerd brandstofverbruik: 3,3 liter per 100 kilometer
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 79 gram per kilometer
  • Actieradius (alleen elektrisch): 30 kilometer

De nieuwe Mercedes-Benz GLE 500e heeft een 422 pk sterke 3.0 liter 6-cilinder verbrandingsmotor en een elektromotor. De auto heeft standaard een 7-traps automaat en continue vierwielaandrijving (4Matic). Let wel, dit is niet gelijk aan de voorwielaandrijving van een verbrandingsmotor met ondersteuning van de elektromotor op de achteras, zoals de BMW X5 xDrive40e en Volvo XC90 T8 hebben. Het betreft een volwaardige, continue aandrijving van de vier wielen! De auto beschikt over een boost-functie, waarbij de elektromotor een kortstondig een krachtige impuls geeft aan het vermogen.

De accu’s van de GLE 500e liggen onder de vloer van de laadruimte. De Mercedes heeft daardoor wel iets aan laadruimte in moeten leveren, maar haalt nog steeds een respectabele 480 liter. Met neergeklapte achterbank kun je dat verruimen tot 1.800 liter. Opladen van de GLE 500e gebeurt enerzijds tijdens het rijden door middel van de recuperatie van vrijgekomen energie bij het remmen op de motor. De elektromotor fungeert dan als dynamo en geeft de energie als stroom terug aan de accu, waarin het wordt opgeslagen.

Mercedes-Benz GLE 500eWil jij korte afstanden 100% elektrisch afleggen, dan moet je de auto vooraf goed opladen. Je koppelt de auto met een kabel met stekker aan een willekeurig stopcontact, een laadstation thuis of een openbare laadpaal. Afhankelijk van de bron die je kiest zullen oplaadtijden variëren.

Concurrentie

De nieuwe Mercedes-Benz GLE 500e heeft concurrentie van andere premium SUV modellen met hybride, plug-in hybride of volledig elektrische aandrijving. Denk aan de Volvo XC90 T8, BMW X5 xDrive40e, Lexus RX450h, Porsche Cayenne S E-Hybrid, Audi Q7 e-tron en Land Rover Range Rover Hybrid.

Bekijk hier een video van de dubbeltest (bron Autoweek): Volvo XC90 T8 versus Mercedes-Benz GLE 500e!

Prijzen en bijtelling

De nieuwe Mercedes-Benze GLE 500e staat bij jou op de stoep vanaf € 79.500,- Vanwege de CO2-uitstoot van 79 gram per kilometer, komt de auto in aanmerking voor korting in de bijtelling. Deze bedraagt 14% (fiscale regel- en wetgeving 2015).

Meer weten over de nieuwe Mercedes-Benz GLE 500e? Kijk op www.mercedes-benz.nl.

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment