Mercedes-Benz S300 Hybrid

Written by on 7 september 2015 in hybride - 1 CommentDe Mercedes-Benz S-klasse is een sedan model in het topsegment. De Mercedes-Benz S300 Hybrid is een uitvoering met een dieselmotor in combinatie met een elektromotor. Deze comfortabele auto laat zien, dan klasse, vermogen en luxe prima samengaan met minder brandstofverbruik en uitstoot van CO2.Mercedes-Benz S300 Hybrid

De Mercedes-Benz S-klasse is voor de Duitse autofabrikant een belangrijk model. De S-klasse is een sedan uitvoering en neemt een prominente plaats in binnen het topsegment van het autoaanbod. De ‘S’ staat dan ook niet voor niets voor ‘Sonder’, oftewel: ‘speciaal’. Vanaf midden jaren ’50 van de vorige eeuw rijdt de S-klasse rond en in al die jaren erna is het Mercedes gelukt om hun S-klasse modellen te innoveren en te verbeteren. Bij het publiek, toch zeker een specifieke afnemersgroep, blijft het model immens populair. Mercedes-Benz gebruikt de S-klasse veelal als hét model om nieuwe toepassingen, features en technieken te introduceren. De berijders van de S-klasse staan open voor nieuwe dingen, willen graag iets speciaals en zijn bereid daar ook voor te betalen. Zo zijn in de loop der jaren nieuwe technieken via de S-klasse geïntroduceerd en later heel gewoon geworden. Denk aan de airbag, ESP (elektronische stabiliteit) en ABS (anti-blokkeer). De hybride aandrijving voegt een extra dimensie toe aan het succes van de S-klasse. Door de verbrandingsmotor te laten samenwerken met een elektromotor, kunnen niet alleen betere prestaties in rijdgedrag worden behaald. Ook draagt het bij aan minder brandstofverbruik en een lagere uitstoot van schadelijke CO2.

Design

Mercedes-Benz s300 HybridDe Mercedes-Benz S300 Hybrid is een sedan uitvoering. Het design van de generatie anno 2015 is gebouwd op het W222 platform en is vanaf 2013 in gebruik. Het design van de S300 Hybrid wordt door de Duitsers zelf beschreven als: een combinatie van stijlvolle soevereiniteit met sportieve elegantie. De lijnen in het ontwerp geven de auto en dynamisch uiterlijk.

De LED-technologie in de verlichting, het kenmerkende radiatorrooster in de neus van de wagen en de opvallende achterlichtunits in de vorm van vlammen, maken duidelijk dat de Mercedes-Benz S300 Hybrid een bijzondere auto is. Ook binnenin is alles goed doordacht. Je merkt direct dat deze auto thuis hoort in het topsegment: de afwerking is hoogstaand, de kwaliteit van de gebruikte materialen eveneens. Naast de reguliere uitvoering van de S300 Hybrid is er ook een verlengde versie (+13 centimeter) beschikbaar met méér ruimte voor met name de achter passagier.

Uitrusting

De Mercedes-Benz S300 Hybrid is standaard zeer compleet uitgerust. De auto beschikt standaard over veel technologie die het rijden in de S300 Hybrid zeer comfortabel en veilig maken. Je kunt de uitrusting altijd verder uitbreiden door te kiezen voor één van de vele uitrustingspakketten die Mercedes-Benz aanbiedt.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 240 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 7,6 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 204+27 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 110 gram per kilometer

De Mercedes-Benz S300 Hybrid beschikt over een 2.1 liter dieselmotor (204 pk) en een elektromotor (27 pk). De elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor op die momenten dat een extra inspanning geleverd moet worden, zoals bij optrekken of accelereren. Technologie zorgt voor een optimale samenwerking. De transmissie wordt verzorgd door een 7G-TRONIC PLUS automaat. Opladen van de accu voor de elektromotor gebeurt tijdens het rijden, zoals met het recuperatieve remsysteem. De auto beschikt over een soepele Start&Stop systeem, wat eveneens bijdraagt aan minder brandstofverbruik en minder schadelijke uitstoot.

Concurrentie

Mercedes-Benz s300 Hybrid 2De concurrentie in het topsegment is zeker aanwezig. Het is een aanbod van merken en modellen, waarvan gezegd mag worden dat het een redelijk gevestigde orde is. Denk aan de BMW 7 serie, Audi A8, Volkswagen Phaeton, Lexus LS, Jaguar XJ of de relatief nieuwe Tesla Model S. Niet alle concurrenten gaan mee in de introductie van het hybride rijden, waar andere concurrenten juist geheel elektrische aandrijving aanbieden. Zo blijft er wat te kiezen!

Prijzen en bijtelling

De Mercedes-Benz S300 Hybrid heeft een vanafprijs a € 90.200,-. In de fiscale wet- en regelgeving 2015 bedraagt de bijtelling 20%.

Wil jij meer weten over de Mercedes-Benz S300 Hybrid en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.mercedes-benz.nl. Er zijn ook andere uitvoeringen van de Mercedes-Benz S-klasse met (plug-in)hybride aandrijving, zoals de S400 Hybrid en S500 plug-in hybrid.

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!One Comment on "Mercedes-Benz S300 Hybrid"

  1. Anoniem 31 mei 2020 at 06:26 ·

    Thanks! And thanks for sharing your great posts every week!

Leave a Comment