Mercedes-Benz S400 Hybrid

Written by on 16 april 2015 in hybride - No commentsDe Mercedes-Benz S-klasse is een sedan model van de Duitse autofabrikant en komt uit in het topsegment. De Mercedes-Benz S400 Hybrid is een uitvoering met een benzinemotor in combinatie met een elektromotor. Met de comfortabele S400 laat men zien, dat klasse, vermogen én luxe heel goed samengaan met minder brandstofverbruik en uitstoot van CO2.Mercedes-Benz S400 Hybrid

De S-klasse is voor Mercedes-Benz een belangrijk model. De S-klasse is in verschillende uitvoeringen, als variant op de sedan uitvoering, beschikbaar. De auto neemt binnen het topsegment van het autoaanbod een prominente plaats in. De ‘S’ staat voor ‘Sonder’, oftewel: ‘speciaal’. Vanaf midden jaren ’50 van de vorige eeuw voert Mercedes de S-klasse in haar assortiment en in al die jaren erna is het hen gelukt om de S-klasse modellen innovatief en aantrekkelijk te houden bij haar publiek. Bestuurders van een auto in het topsegment waarderen klasse en innovatie en zijn bereid daarvoor te betalen. Mercedes-Benz gebruikt daarom de S-klasse veelal als het model om nieuwe toepassingen, features en technieken te introduceren. Zo zijn in de loop der jaren nieuwe technieken zoals de airbag, ABS en ESP via de S-klasse geïntroduceerd en later heel gewoon geworden in vrijwel de gehele auto industrie. De hybride aandrijving voegt een extra dimensie toe aan het succes van de S-klasse. Door de krachtige benzinemotor van de S400 te combineren met een elektromotor, worden niet alleen betere prestaties in rijdgedrag behaald, maar het draagt ook bij aan minder brandstofverbruik en een lagere uitstoot van schadelijke CO2.

Design

Mercedes-Benz s400 HybridDe Mercedes-Benz S400 Hybrid is een sedan uitvoering en is ook in een verlengde uitvoering beschikbaar (+13 centimeter). Het design van de generatie anno 2015 is gebouwd op het W222 platform en is vanaf 2013 in gebruik. Mercedes omschrijft het design zelf als: een combinatie van stijlvolle soevereiniteit met sportieve elegantie.

De lijnen in het ontwerp geven de auto en dynamisch uiterlijk. De LED-technologie in de verlichting, het kenmerkende radiatorrooster in de neus van de wagen en de opvallende achterlichtunits in de vorm van vlammen, maken duidelijk dat de Mercedes-Benz S400 Hybrid een heel bijzondere auto is. Ook het interieur is weldoordacht. De S-klasse hoort thuis in het topsegment, met een kwalitatief hoogstaande afwerking en idem materialen die zijn gebruikt.

Uitrusting

De standaard uitrusting van de Mercedes-Benz S400 Hybrid is zeer compleet. Standaard beschikt de auto over veel technologie die bijdragen aan het comfortabel en veilig rijden in de S400 Hybrid. Middels één van de vele uitrustingspakketten die Mercedes-Benz aanbiedt, kun jij de auto geheel naar wens verder aankleden en uitrusten.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 250 kilometer per uur (begrensd)
  • Acceleratie (0-100 km/u): 6,8 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 306+27 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 139 gram per kilometer

De Mercedes-Benz S400 Hybrid beschikt over een krachtige 3,5 liter V6 benzinemotor (306 pk) en een elektromotor (27 pk), waarbij de elektromotor  de verbrandingsmotor ondersteunt wanneer een extra inspanning, zoals bij optrekken of accelereren geleverd moet worden. Technologie zorgt voor een optimale samenwerking tussen beide motoren. De transmissie wordt verzorgd door een 7G-TRONIC PLUS automaat. Opladen van de accu voor de elektromotor gebeurt tijdens het rijden, zoals met het recuperatieve remsysteem. De auto heeft een Start&Stop systeem, wat eveneens bijdraagt aan minder brandstofverbruik en minder schadelijke uitstoot.

Concurrentie

Mercedes-Benz s400 Hybrid 2De concurrentie in het topsegment bestaat al vele jaren uit een relatief vaste groep merken en modellen. Een enkele keer lukt het een automerk met een model door te dringen tot de gevestigde orde. Denk aan de BMW 7 serie, Audi A8, Volkswagen Phaeton, Lexus LS, Jaguar XJ of de relatief nieuwe Tesla Model S.

Prijzen en bijtelling

De Mercedes-Benz S400 Hybrid heeft een vanafprijs a € 96.100,-. De auto valt in de 25% bijtelling.

Wil jij meer weten over de Mercedes-Benz S400 Hybrid of andere uitvoeringen, zoals de S300 Hybrid of S500 plug-in hybrid? Kijk dan verder op deze webiste of op www.mercedes-benz.nl

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment