Toyota C-HR

Written by on 28 juni 2016 in hybride - 1 CommentDe nieuwe Toyota C-HR moet hybride rijden sensueel maken. Met dit als uitgangspunt is het ontwerpteam van Toyota aan de slag gegaan en gesteld mag worden, dat zij prima werk hebben geleverd. De nieuwe Toyota C-HR is een cross-over.Toyota C-HR

Toyota komt in 2016 met de nieuwe C-HR op de markt. De Japanners hebben een cross-over model ontworpen, gebaseerd op hetzelfde onderstel als de Prius. Toyota heeft een schat aan ervaring als het gaat om hybride aandrijving. Geen ander automerk heeft hybride autorijden zo ver doorgevoerd in haar gamma als Toyota. De nieuwe C-HR komt onder de RAV4 van Toyota in het assortiment. Het ontwerpteam heeft als opdracht meegekregen een auto te ontwerpen die het stoffige image van hybride auto’s van zich af te werpen en te laten zien dat hybride autorijden ook ‘sexy’ kan zijn.

Design

De nieuwe C-HR is ontworpen op het nieuwe Toyota New Global Architecture (TNGA) platform. Dit platform zal in de toekomst bij veel modellen als basis gaan dienen. Het ontwerp van de auto is vanaf een leeg vel gestart. De C-HR heeft een strak lijnenspel, welke reeds aanvangt bij de motorkap en overloopt in de brede wielkasten. Het design oogt als een sportief gelijnde coupé. Met de zwarte raamstijlen lijkt het dak te zweven boven de rest van de auto. De fraai vormgegeven lichtunits, zowel voor als achter, geven de nieuwe Toyota C-HR een eigenzinnig karakter.

Uitrusting

Nieuwe Toyota C-HR interieurUitgebreide details over de uitrusting zijn nog niet bekend. Wel is het nieuwe design van Toyota in het interieur direct zichtbaar. Er zijn hoogwaardige materialen gebruikt, zoals kunststof dat niet keihard aanvoelt. Zeker in de meer luxere uitvoeringen, is door de toepassing van leder in het interieur een hoge mate van luxe en comfort. Qua techniek en elektronica zal de auto rijkelijk uitgerust zijn, zoals dit bekend is bij andere modellen van Toyota.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: n.n.b. kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): n.n.b. seconden
  • Gecombineerd vermogen: 122 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: <90 gram per kilometer

De aandrijving van de C-HR wordt verzorgd door een 1.2 liter benzinemotor (116 pk) of de 1.8 liter hybride aandrijving (122 pk), zoals deze ook in de Toyota Prius beschikbaar is. De energie die tijdens het rijden vrijkomt bij het afremmen van de auto, wordt opgeslagen in de accu’s. Deze energie wordt weer gebruikt bij het starten, accelereren en voor de elektronica in de auto. Op deze wijze is de auto deels zelfvoorzienend in energie en draagt het hybride systeem bij aan lage verbruikscijfers en dus een beter milieu.

Concurrentie

Nieuwe Toyota C-HR achterDe nieuwe Toyota C-HR komt uit in het segment van de cross-overs in de middenklasse. Denk bijvoorbeeld aan de Nissan Qashqai, Hyundai Tucson en Kia Sportage, die allen vooralsnog niet de mogelijkheid bieden voor (semi-)elektrisch rijden, al zal dit een kwestie van tijd zijn. Kijk ook eens naar de Kia Niro met hybride aandrijving als alternatief.

Prijzen en bijtelling

Op het moment van schrijven zijn de prijzen voor de nieuwe Toyota C-HR. De consumentenprijs zal naar verwachting in de prijsrange van 20 tot 30 duizend euro vallen.

Wil jij meer weten over de nieuwe Toyota C-HR? Kijk dan op www.toyota.nl.

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!One Comment on "Toyota C-HR"

Trackbacks for this post

  1. viagra

Leave a Comment