Nissan e-NV200 Evalia

Written by on 13 april 2015 in 100% elektrisch - No commentsDe Nissan NV200 Evalia, of kortweg Nissan Evalia, is een mini-van van de Japanse autofabrikant. Vanaf 2015 is er ook een uitvoering met 100% elektrische aandrijving: de nieuwe Nissan e-NV200 Evalia! De auto biedt enorm veel ruimte, waardoor Nissan e-NV200 Evalia zich goed leent voor het bewuste gezin dat graag op pad gaat.Nissan e-NV200 Evalia

Vanaf 2009 heeft het Japanse automerk Nissan de NV200 in haar assortiment opgenomen. De Nissan NV200 is een mini-van die als opvolger moet dienen voor meerdere modellen uit het aanbod van Nissan. Met de komst van de NV200 verdwijnen de Vanette en de Kubistar. De NV200 iss en praktische auto die zich uitermate god leent voor zowel zakelijk als personenvervoer. De uitvoering voor personenvervoer krijgt de naam Evalia als toevoeging.

nieuwe nissan e-nv200 evalia 2In 2011 heeft Nissan met de NV200 Evalia de wedstrijd ‘New York’s Taxi of Tomorrow’ gewonnen. De stad New York wil alle 13.000 vervuilende gele taxi’s vervangen in een periode van ruim 10 jaar. De Nissan Evalia met elektrische aandrijving heeft de jury het meest overtuigd en dus zal de Evalia een vertrouwd beeld in het stadsbeeld worden. De nieuwe Nissan e-NV200 Evalia verschijnt in 2015 in Nederland.

Design

De Nissan e-NV200 Evalia is een compacte van. De auto meet 4,56 meter in lengte. Door deze beperkte lengte, blijft de auto wendbaar in het dagelijks verkeer en kent het weinig problemen bij bijvoorbeeld het vinden van een parkeerplaats. Toch biedt de Nissan NV200 Evalia veel binnenruimte. De uitvoering met verbrandingsmotor biedt zelfs de mogelijkheid tot 7 zitplaatsen. De Nissan e-NV200 Evalia is alleen met 5 zitplaatsen beschikbaar.

De nieuwe Nissan e-NV200 Evalia heeft een moderne uitstraling. De koplampunits lopen over de hoek van de motorkap door richting de A-stijl. Een klepje in de neus van de auto, voorzien van het Nissan-logo verbergt de aansluiting voor het opladen van de auto. De auto heeft een hoge zit. De daklijn is eveneens hoog en loopt door tot aan de achterzijde van de auto. De achterportieren van de auto zijn schuifdeuren, wat het in- en uitstappen, of in- en uitladen vergemakkelijkt.

Uitrusting

De nieuwe Nissan e-NV200 Evalia is beschikbaar in de Connect Edition uitrusting. Standaard krijg je: airconditioning elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels, stoelverwarming en stuurverwarming, airbags, mistlampen voor, licht- en regensensor, uitgebreid audio-, info- en navigatiesysteem (Carwings)en cruise control en Met opties een accessoires tegen meerprijs kun jij jouw Evalia verder uitrusten. Bijvoorbeeld met het Style pakket: lichtmetalen wielen, getint glas achter en een achteruitrijcamera.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 123 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 14 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 109 pk
  • Gemiddeld stroomverbruik: 165 Wh per kilometer
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 0 gram per kilometer
  • Actieradius (alleen elektrisch): 170 kilometer

nieuwe nissan e-nv200 evaliaDe elektromotor van de nieuwe Nissan e-NV200 Evalia levert een vermogen van 109 pk. De elektromotor wordt gevoed door een gelamineerde lithium-ion accu. De accu laadt zich deels op tijdens het rijden middels het recuperatieve remsysteem. Het volledig opladen van de accu gebeurt middels een kabel die je aansluit tussen de auto en een bron. Dat kan een willekeurig stopcontact zijn (laadtijd: 10 uur). Met een laadstation voor thuis, kan de laadtijd voor een volle accu worden verkort tot 8 uur. Met een snellader kan dit zelfs binnen het halfuur. Op een volle accu rijdt je tot wel 170 kilometer ver. Kies voor de B-modus en het regeneratieve remsysteem levert nog meer energie terug aan de accu. Kies voor de ECO-modus en de respons op het gaspedaal en de werking van de airconditioning worden zo ingesteld, dat het verbruik van energie beperkt wordt tot een minimum.

Concurrentie

De concurrentie van de Nissan e-NV200 Evalia is beperkt. Er zijn meerdere automerken die een bedrijfsauto hebben voorzien van een elektrische aandrijving, zoals de Citroen Berlingo Electric of Renault Kangoo ZE. Deze modellen zijn echter niet beschikbaar voor personenvervoer. Wellicht kan voor personenvervoer de strijd worden gevoerd met de ruimtelijke Toyota Prius Wagon of Peugeot 3008. Deze auto’s beschikken over een hybride aandrijving. De Mitsubishi Outlander PHEV is een plug-in hybride alternatief. Wel kleiner, maar het overwegen waard, is de volledig elektrisch aangedreven Kia Soul EV.

Prijzen en bijtelling

Je rijdt al in een nieuwe Nissan e-NV200 Evalia vanaf € 30.982,-. Bij de aanschaf van een e-NV200 Evalia kun je kiezen om de accu te leasen van Nissan of om de accu daadwerkelijk te kopen. Beide gevallen hebben zo hun voordelen en nadelen, afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren met betrekking tot het gebruik van de auto. Laat je hierover uitgebreid informeren door de Nissan dealer.

Meer weten over de 100% elektrisch aangedreven nieuwe Nissan e-NV200 Evalia? Kijk dan op www.nissan.nl!

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment