Porsche Panamera S E-Hybrid

Written by on 13 april 2015 in plug-in hybride-auto's - No commentsDe nieuwe Porsche Panamera S E-hybrid is de uitvoering van de Porsche Panamera met plug-in hybride aandrijving. De auto is voorzien van een krachtige V6 benzinemotor en een elektromotor, samen goed voor 416 pk. De nieuwe Porsche Panamera S E-hybrid is vanaf 2013 op de markt.Porsche Panamera S E-hybrid

Vanaf 2009 voert het Duitse automerk Porsche de Panamera in het assortiment. Deze grote vierdeurs sportcoupé is naast de Porsche Cayenne, een fullsize SUV, een model waarmee men een breder publiek wil aantrekken. Porsche is immers van oudsher bekend van haar kleinere sportauto’s. Met de Porsche Panamera heeft men een luxueuze auto, in de stijl van een Gran Turismo ontwikkeld. De auto is bijna 5 meter lang en biedt ruim plaats aan 4 personen. Naast de luxe en comfort, biedt de Panamera monsterlijk veel kracht,. Onder de motorkap schuilt een V6 of zelfs V8 motor met een vermogen tot wel 550 pk. De nieuwe Porsche Panamera S E-hybrid is niet de eerste Panamera met gedeeltelijk elektrische aandrijving. Vanaf 2011 is er een hybride Porsche Panamera S, die in 2013 wordt opgevolgd door plug-in hybride Panamera S E-hybrid.

Design

Nieuwe porsche panamera s e-hybridHet design van de nieuwe Porsche Panamera S E-hybrid is herkenbaar Porsche. De Duitsers houden al decennia lang vast aan hun eigen designlijn en zijn daarmee niet onderhevig aan trends en modegrillen. Je houdt van een Porsche, omdat het een Porsche is.

Ook bij de Panamera tref je voorspatschermen die iets boven de motorklep uit steken. De spatschermen van de achterwielen zijn iets breder, waardoor de auto een gespierde indruk maakt. Ondanks de lengte van de auto en het feit dat er achterin passagiers heel comfortabel kunnen zitten, heeft de auto een licht aflopende daklijn. Dit maakt het design dynamisch en sportief. Heel herkenbaar van Porsche zijn de koplamp units die veel gelijkenis vertonen met andere legendarische Porsche modellen. De Panamera heeft medio 2013 een facelift gekregen, waarbij subtiele aanpassingen zijn doorgevoerd. Vooral de achterzijde heeft hierbij aandacht gekregen met smallere achterlichten en een grotere achterruit. Prachtige lichtmetalen wielen (tot 20”) maken het geheel af.

Uitrusting

De nieuwe Porsche Panamera S E-hybrid is standaard rijk uitgerust: cruise control, adaptief luchtveringsysteem, Bi-Xenon lampen, parkassistentie voor en achter, zeer uitgebreide audio, gedeeltelijk lederen bekleding en stoelverwarming. Met opties en accessoires tegen meerprijs, al dan niet in pakketten aangeboden, kun jij jouw Panamera verder naar eigen wens aankleden en uitrusten. Denk ook aan materiaal- en kleurkeuze van het interieur en klassieke houtaccenten of juist meer modern met aluminium of carbon.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 270 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 5,5 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 416 pk
  • Gecombineerd brandstofverbruik: 3,1 liter per 100 kilometer
  • Gemiddeld stroomverbruik: 16,2 kWh per 100 kilometer
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 71 gram per kilometer
  • Actieradius (alleen elektrisch): 36 kilometer

.De nieuwe Porsche Panamera S E-hybrid is voorzien van een 3.0 liter V6 verbrandingsmotor(333 pk) en elektromotor. Gezamenlijk levert deze combinatie een vermogen van 416 pk. Het is de zwaarste Panamera van alle beschikbare modellen met bijna 2.100 kilo, maar binnen 5,5 seconden weet de auto zich vanuit stilstand tot 100 kilometer per uur te bewegen. De transmissie is verzorgd door een 8-traps Tiptronc S automaat.

De plug-in hybride Panamera kan op de verbrandingsmotor rijden, maar ook hybride, waarbij de elektromotor de benzinemotor ondersteunt. Dit levert niet alleen meer vermogen, maar draagt ook bij aan minder verbruik en CO2-uitstoot. De nieuwe Panamera S E-hybrid kan zelfs een beperkte afstand helemaal elektrisch afleggen.

Nieuwe porsche panamera s e-hybrid 2Is de lithium-ion accu (bijna) leeg, dan kun jij jouw Panamera S E-hybrid opladen aan een willekeurig stopcontact of een openbaar laadstation. Voor het opladen van de auto levert men standaard door Porsche zelf ontwikkelde laadaccessoires bij aanschaf.

Hiermee kun je altijd en overal jouw auto veilig opladen. Binnen 2,5 uur kan de nieuwe Panamera S E-hybrid helemaal opgeladen zijn. Laat je uitgebreid door de dealer informeren aangaande het opladen.

Concurrentie

De nieuwe Porsche Panamera S E-hybrid kent niet veel concurrentie, omdat van soortgelijke premium Gran Turismo modellen er weinig tot geen uitvoeringen met (plug-in) hybride aandrijving zijn van premium automerken. Je kunt denken aan en Tesla Model S. Je kunt ook auto’s met vergelijkbare luxe, vermogen en comfort vinden, maar dan als sedan of SUV. Denk aan de BMW X5 xDrive40e, Land Rover Range Rover Hybrid, Audi Q7 e-tronMercedes-Benz GLE 500e, Volvo XC90 T8 of Porsche Cayenne S E-hybrid.

Prijzen en bijtelling

Je rijdt al een nieuwe Porsche Panamera S E-hybrid vanaf € 107.600,-. Vanwege de CO2 uitstoot van slechts 71 gram per kilometer, komt de auto in aanmerking voor een korting in de bijtelling. Hij valt in de 14% schaal (fiscale wet- en regelgeving 2015). Vooral de lage bijtelling maakt de Panamera S E-hybrid heel interessant voor de zakelijke rijder.

Wil jij meer weten over de Porsche Panamera S E-hybrid? Kijk dan op www.porsche.nl

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment