Renault Kangoo ZE

Written by on 15 april 2015 in 100% elektrisch - No commentsDe Renault Kangoo ZE is een 100% elektrisch aangedreven bestelwagen van het Franse automerk. Al het praktische van de Kangoo is gecombineerd met de ervaring van Renault op het gebied van elektrische aandrijving. De Renault Kangoo ZE, wat staat voor Zero Emission, heeft geen CO2 uitstoot en is daarmee een schoon alternatief voor zakelijk goederenvervoer.Renault Kangoo ZE

De Renault Kangoo bestaat al sinds 1997. Vanaf de Kangoo heeft de bestelwagen een hoge daklijn, die vanaf de voorruit tot aan de achterzijde doorloopt. Voorheen werd een cabine geplaatst op het model uit de compacte klasse (o.a. Renault 5). De nieuwe carrosserievorm van de bestelwagen biedt veel extra ruimte en daarmee mogelijkheden. De Kangoo is beschikbaar voor personen- en goederenvervoer. Er bestaat zelfs een variant met verlengde wielbasis voor nog meer ruimte. In de verlengde personenvariant zijn zelfs 7 zitplaatsen mogelijk. De Renault Kangoo wordt wereldwijd verkocht. De Kangoo is ook als Nissan Kubistar verkocht en de Mercedes-Benz Citan is gebaseerd op de Renault Kangoo.

De Renault Kangoo ZE is de volledig elektrisch aangedreven uitvoering en is vanaf 2011 beschikbaar. Hij is gebaseerd op de Kangoo van de tweede generatie. Het is niet de eerste uitvoering van de Kangoo met elektrische aandrijving. Naast de Renault Kangoo Electri’cité welke net na het millennium haar intrede deed en als voorganger van de Kangoo ZE beschouwd wordt, kwam in 2003 ook de plug-in hybride Renault Kangoo Elect’Road. Voor circa € 25.000,- was deze plug-in hybride Kangoo te koop in onder andere Frankrijk, Noorwegen en Engeland. Er zijn ongeveer 500 exemplaren gemaakt en verkocht. De elektromotor met een nikkel-cadmium accu en een benzinemotor als range extender zorgden voor een actieradius van 150 kilometer. Deze Kangoo is feitelijk de eerste plug-in hybride auto op de markt.

Renault Kangoo ZEDe Renault Kangoo nog altijd is een succesvol model in het segment van de LCV (Light Commercial Vehicle). Eén op de tien verkochte Kangoo’s is een Renault Kangoo EV. De nieuwe Renault Kangoo ZE is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen: de Kangoo ZE met twee zitplaatsen, de verlengde Kangoo Maxi ZE met twee of vijf zitplaatsen. Je kunt de Kangoo ZE geheel naar wens flexibel in te delen. De laadruimte is maximaal 4 kubieke meter (m3) en de auto kan maximaal 650 kilogram vervoeren.

Design

Het design van de nieuwe Renault Kangoo ZE is de Kangoo van de tweede generatie. De auto kenmerkt zich door een hoge daklijn die vanaf de voorruit doorloopt naar de achterzijde. De Kangoo is niet ontworpen om alleen maar mooi te zijn. De auto is primair een praktische auto en daar heeft Renault een fraai design aan kunnen geven. De Renault Kangoo ZE heeft een vernieuwd design gekregen. Dit betreffen voornamelijk accenten die benadrukken dat je met een elektrisch aangedreven auto van doen hebt. Zo zijn de koplampen zwart omlijst, is het logo voorop blauw verchroomd, net als de sierstrips langszij. De nieuwe Renault Kangoo ZE heeft ook een nieuwe bumper.

Uitrusting

De nieuwe Renault Kangoo ZE is uitgerust met onder andere: R-Link online navigatie, energy saver banden, een handige econometer voor inzicht in het energieverbruik, ZE Voice (alarm voor voetgangers) en optioneel het My ZE Connect pakket kun je per telefoon of computer alles over de stand van zaken omtrent jouw Kangoo ZE uitlezen en eventueel zelfs het opladen activeren.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 130 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 20,3 seconden
  • Vermogen: 44 kW/60 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 0 gram per kilometer

Renault Kangoo ZE 1De nieuwe Renault Kangoo ZE heeft een sterke elektromotor en voorwielaandrijving. De actieradius ligt in de praktijk gemiddeld tussen 125 en 170 kilometer. Bij intensief gebruik, zoals bij hoge snelheden of veel accelereren zal dit rond de 80 kilometer uitkomen. Opladen doet de Renault Kangoo ZE tijdens het rijden via het recuperatieve remsysteem. Om de auto weer helemaal op te laden, sluit je hem 6 tot 9 uur aan op een laadbron.

Concurrentie

De concurrentie voor de Renault Kangoo ZE bestaat uit ander auto’s in de klasse LCV met elektrische aandrijving. Denk aan de Citroen Berlingo, Nissan e-NV200 en Peugeot Partner Electric (niet in Nederland).

Prijzen en bijtelling

Je rijdt al een nieuwe Renault Kangoo ZE vanaf € 20.195,-. Omdat de nieuwe Renault Kangoo ZE geen CO2 uitstoot kent, valt hij in de 4% bijtelling in de fiscale wet- en regelgeving 2015 en 2016.

Wil jij meer weten over de Renault Kangoo ZE? Kijk dan op www.renault.nl

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment