Tesla Model S

Written by on 2 april 2015 in 100% elektrisch - No commentsDe Tesla Model S is een auto van het Amerikaanse bedrijf Tesla Motors. De Tesla Model S is een 100% elektrisch aangedreven auto. Tesla richt zich met de auto op het premium segment en kan met de in eigen huis ontwikkelde, geavanceerde technologie bijzonder sterke prestaties leveren: vermogen en groen in een ongeëvenaarde combinatie. De Tesla Model S valt zeer in de smaak met het stijlvolle, sportieve design.Tesla Model S

Tesla steekt vanaf 2003 veel tijd, energie en geld in het ontwikkelen van elektrisch aangedreven auto’s die de traditionele autowereld zullen veranderen. Dit leidde in 2008 tot de komst van de Tesla Roadster, ’s werelds eerste elektrisch aangedreven auto welke wordt gevoed door een lithium-ion accupakket. De Roadster is de auto waar veel jongens en mannen van dromen, maar nu elektrisch! In nog geen 4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Er zijn maar 2.400 Tesla Roadsters gebouwd. Alle ervaring die Tesla heeft op kunnen doen met de Roadster hebben geleid tot de Tesla Model S die in 2012 op de markt is gekomen. Vanaf 2013 zie je hem ook in Nederland rijden!

Design

Tesla model S -  voorzijdeHet design van de Tesla Model S is gericht op het creëren van zo min mogelijk luchtweerstand. Het gestroomlijnde design geeft de auto de allure van een luxe coupé en zorgt ervoor dat men nog verder kan rijden op een volle acculading. Niet alleen de stroomlijnde carrosserie draagt hiertoe bij, ook de intelligente luchtvering laat de auto iets zakken op bijvoorbeeld de snelweg, zodat de auto nog minder luchtweerstand kent.

Naast aandacht voor luchtweerstand en een fraai uiterlijk, heeft Tesla zich tevens tot doel gesteld om met de Tesla Model S de veiligste auto op de weg te creëren. Wist jij dat de Tesla Model S, ondanks zijn gestroomlijnde en coupé-achtig uiterlijk toch de mogelijkheid tot 7 zitplaatsen biedt?

Uitrusting

De uitrusting van de Tesla Model S is standaard van premium niveau. Navigatie, rijstrookassistentie, audio met connectiviteit voor de telefoon, XENON verlichting met LED dagrijverlichting en veel meer. Met opties, accessoires en een reeks aan keuzemogelijkheden kun jij jouw Tesla uitrusten en aankleden zoals jij het wilt!

Techniek / motoren

De Tesla Model S is verkrijgbaar in meerdere varianten voor wat betreft de aandrijving. Het instapmodel vanaf april 2015 is de: ’70D’! Voorheen was dit de ’60’ met een 60 kWh batterij en één elektromotor. De ’70D’ heeft twee elektromotoren (dual motor): één voor de vooras en de andere voor de achteras. De ultieme beleving krijg je in de Tesla Model S ‘P85D’ (85 kWh batterij, dual motor met aandrijving op alle wielen en 700 pk). De prestaties per uitvoering zijn:

  • Tesla Model S: 70D / 85D / P85D
  • Topsnelheid: 225 / 250 / 250 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 5,4 / 5,4 / 3,4 seconden
  • Vermogen: 334 / 380 (190+190) / 700 (224+476) pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 0 / 0 / 0 gram per kilometer
  • Actieradius (alleen elektrisch): 442 / 500 / 480 kilometer *

* de weergegeven actieradius is haalbaar met ideale omstandigheden. In praktijk zullen deze cijfers iets lager uitvallen!

De P85D uitvoering is het topmodel van de Tesla Model S. De auto heeft niet één, maar twee elektromotoren. De ene motor drijft de voorwielen aan, terwijl de andere motor de achterwielen voor zijn rekening neemt. Het totale vermogen is 700 pk (!), verdeeld over 224 pk vóór en 476 pk achter! Zoveel vermogen vraagt om aanpassingen aan de auto, omdat de auto anders onhandelbaar wordt met onveilig weggedrag tot gevolg. Derhalve is er een speciaal afgestemd onderstel ontwikkeld, heeft de auto een koolstofvezel spoiler achter en speciale remmen. Tevens zijn het door Tesla samengestelde Tech pakket en de intelligente luchtvering noodzakelijk.

Opladen van de Tesla Model S is eenvoudig: je sluit de auto met een kabel met stekker aan op een bron. Dat kan een gewoon stopcontact zijn of een krachtstroombron (bijvoorbeeld een laadstation thuis of een openbare laadpaal). Let op, er zijn verschillende kabels nodig voor het opladen, afhankelijk van de bron.

Tesla model S -  superchargerSnelladen doe je aan een SuperCharge laadstation van Tesla. Deze vind je op verscheidene locaties in Nederland. In 20 minuten is jouw Tesla Model S weer voor de helft opgeladen en in een halfuur is hij vol. Supercharging is alleen mogelijk bij de uitvoeringen van 85 kWh. Vanaf medio zomer 2015 heeft Tesla ook SuperCharge laadstations voor thuis!

Concurrentie

De Tesla Model S kent concurrentie van andere elektrisch aangedreven auto’s in het premium segment. Tesla is één van de weinige aanbieders van 100% elektrisch aangedreven modellen. Andere merken bieden hybride of plug-in hybride auto’s aan. Denk aan de Volvo XC90 T8 Twin Engine, Volkswagen Touareg Hybdrid, Porsche Panamera S Hybrid en Porsche Cayenne S Hybrid, Mercedes-Benz S 500 plug-in hybrid, BMW X5 xDrive40e of de Audi Q7 e-tron.

Prijzen en bijtelling

Je rijdt al in een nieuwe Tesla Model S vanaf € 71.900,- (60 kWh, achterwielaandrijving). Het topmodel, de P85D (85 kWH, allwheeldrive dual motor) heeft een vanafprijs a €107.300,-. De prijs is sterk afhankelijk van de keuzes die jij maakt op gebied van de motor, uitrusting en aankleding. Het is jouw Tesla Model S!

Uniek is de omruilgarantie die Tesla biedt: na 3 jaar ruil jij jouw Tesla Model S in en ontvang jij gegarandeerd 50% van de basis prijs (en 43% van de opties) retour. Voor de zakelijke rijders is de Tesla Model S uitermate interessant, daar de auto in de 4% bijtelling valt!

Wil jij meer weten over de Tesla Model S en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.teslamotors.com

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment