Tesla Model X

Written by on 25 januari 2016 in 100% elektrisch - No commentsDe Tesla Model X is een SUV met een volledig elektrische aandrijving. De Model X is het volgende model, na de Model S, waarmee Tesla het elektrisch autorijden op de kaart wil zetten. Wederom laat Tesla zien dat elektrisch rijden samen kan gaan met een schitterend design.Tesla Model X

Na het success van de Model S, komt ook de Tesla Model X op de markt beschikbaar. De Model X is een SUV en beschikt over volledig elektrische aandrijving. De auto is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waarbij het vermogen het grote verschil maakt. De Tesla Model X is een hypermoderne auto, vol technologie en elektronica die autorijden comfortabel en bijzonder veilig maken. De Model X zal één van de veiligste auto’s in zijn klasse zijn.

Design

Het design van de nieuwe Tesla Model X mag op z’n zachtst opmerkelijk genoemd worden. Tesla plaatst de auto in het segment SUV, waar de auto afwijkt van menig ander model in dit segment. De grote panoramische voorruit, de grootste in welke productieauto ook, biedt uitzonderlijk veel zicht en een ongekende ervaring van ruimte.

nieuwe Tesla model X 1Meest opvallend aan het ontwerp zijn de Falcon-deuren voor de achter passagiers. Deze klappen naar boven open en bieden toegang tot de tweede en derde zitrij. Met opengeklapte Falcon-deuren is de totale hoogte 93 inch, ofwel ruim 236 centimeter. Dat kan een probleem in een parkeergarage opleveren! De auto biedt heeft 7 zitplaatsen, waarbij de derde zitrij geheel vlak kan worden weg gevouwen! Door het ontbreken van een verbrandingsmotor, is de ruimte onder de motorkap beschikbaar voor bagage!

Uitrusting

In de nieuwe Tesla Model X zal het je aan niets ontbreken. De auto is een premium klasse auto, waarbij luxe en comfort samengaan met veiligheid en vermogen. Het gebruik van hoogwaardige materialen is standaard. De elektronica zorgt voor subliem rijgedrag en een uitgebreid infotainment systeem biedt naast alle informatie ook de mogelijkheid tot ontspannen autorijden. Lederen bekleding en LED-verlichting ontbreken niet.

Techniek / motoren

De nieuwe Tesla Model X is verkrijgbaar met 3 motoren: 70D / 90D / P90D.

  • Topsnelheid: tot 250 / 250 / 225 kilometer per uur (begrensd)
  • Vermogen (kWh): 60 / 85 / 85
  • Acceleratie (0-100 km/u): 3,4* / 5,0 / 6,2 seconden
  • Actieradius (schatting): 450 / 470 / 400 kilometer
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 0 gram per kilometer

nieuwe Tesla model XDe nieuwe Tesla Model X is verkrijgbaar met 3 motoren. De prestaties lopen uiteen, maar door zowel een instapmodel als uitermate krachtige uitvoering aan te bieden, is voor (bijna) iedereen een Tesla Model X bereikbaar. De auto heeft standaard vierwielaandrijving. * Op de P90D (Performance) is een Ludicous Speed upgrade mogelijk, wat de prestaties naar een nog hoger plan trekken. Standaard trekt de wagen op vanuit stilstand tot 100 kilometer per uur in 4,0 seconden. Na de upgrade is dit slechts 3,4 seconden!

Opladen van de Tesla Model X doe je middels het aansluiten van de auto op een laadstation. Kies uit een regulier stopcontact of een krachtstroombron (bijvoorbeeld een laadstation thuis of een openbare laadpaal). Let op, er zijn verschillende kabels nodig voor het opladen, afhankelijk van de bron! Snelladen doe je aan een SuperCharge laadstation van Tesla. Deze vind je op steeds meer locaties in Nederland en daarbuiten. Het network aan laadstations van Tesla wordt groter en groter, waardoor ‘gratis’ reizen over langere afstanden steeds dichterbij komt. In 20 minuten is jouw Tesla Model S weer voor de helft opgeladen en in een halfuur is hij vol. Er zijn ook SuperCharge laadstations van Tesla voor thuis!

Concurrentie

De auto’s van Tesla zijn redelijk uniek: ze worden vanaf de tekentafel helemaal vanaf een leeg vel papier ontworpen. De concurrentie brengt veelal aangepaste uitvoeringen van bestaande modellen op de markt. Toch vechten zij samen om de gunst van dezelfde klant, die zijn geld maar één keer uit kan geven. Tesla heeft inmiddels veel ervaring opgebouwd in de concurrentiestrijd. Met deze SUV, de nieuwe Tesla Model X, kan de strijd worden aangegaan met onder andere: Volkswagen Touareg, Toyota RAV4 en Audi Q5.

Prijzen en bijtelling

Op het moment van schrijven, januari 2015, zijn de definitieve prijzen van de nieuwe Tesla Model X nog niet bekend. In de Verenigde Staten is de vanafprijs bepaald rond de 90.000 dollar. Naar verwachting zal een soortgelijke prijs worden gehanteerd in Europa. In Nederland kun je inschrijven voor een Tesla Model X. De levering zal naar verwachting na de zomer 2016 van start gaan.

Wil jij meer weten over de nieuwe Tesla Model X? Kijk dan op www.teslamotors.com!

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment