Volkswagen e-Golf

Written by on 15 april 2015 in 100% elektrisch - No commentsDe Volkswagen e-Golf is een special uitvoering van de succesvolle Golf. De e-Golf heeft een volledige elektrische aandrijving en is gebaseerd op de Golf van de zevende generatie. Vanaf 2014 rijdt de Volkswagen e-Golf rond op de Nederlandse wegen.Volkswagen e-Golf

De Volkswagen Golf is een model van de Duitse autofabrikant in de compacte middenklasse. De Golf is met recht een icoon; hij rijdt al vanaf 1974 rond en er zijn wereldwijd al neer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht. Zelfs anno nu, staat de Golf altijd hoog in de verkooplijsten en weet het model prijzen en titels in de wacht te slepen. In 2013 is de Golf uitgeroepen tot Auto van het jaar in Nederland en zelfs Wereldauto van het Jaar. In 2010 was het de meest gestolen auto in Nederland. Anno 2015 rijdt de zevende generatie rond op de Nederlandse wegen. Vanaf 2014 heeft Volkswagen de Golf niet alleen met een diesel- of benzinemotor beschikbaar,, maar ook met een volledig elektrische of plug-in hybride aandrijving. Dit zijn respectievelijk de Volkswagen e-Golf en Golf GTE.

Design

Volkswagen e-golfDe Volkswagen e-Golf is een Golf van de zevende generatie. Op het eerste oog is er geen verschil tussen de e-Golf en een Golf met diesel- of benzinemotor. Om het speciale karakter van deze uitvoering te benadrukken, zijn in en op de auto wel verscheidene e-Golf accenten aangebracht. Denk aan een blauw VW logo voor en achter en een blauwe rand voorop de auto, waarbij die kleur blauw de associatie legt naar elektrisch rijden.

De VW e-Golf is een vierdeurs hatchback. De e-Golf heeft energiebesparende LED verlichting (ook dimlichten) en is de eerste Golf uitvoering met de nieuwe verlichting in de C-vorm. Het accupakket is keurig weggewerkt, waardoor de e-Golf nog altijd minimaal 380 liter aan bagageruimte heeft. Dit kan zelf worden vergroot tot maximaal 1.270 liter.

Uitrusting

De Volkswagen e-Golf 20,3” TFT touchscreen, climate control, cruise control, dynamic steering, alle ramen elektrisch bedienbaar, licht & zicht pakket, navigatie, uitgebreide audio met spraakbediening, start & stop systeem. De auto bezit standaard veel elektronische systemen die bijdragen aan het rijcomfort en de veiligheid. Tegen meerprijs zijn er vele opties en accessoires, al dan niet in een pakket, beschikbaar om de auto verder naar wens aan te kleden en uit te rusten.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 140 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 10,4 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 115 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 0 gram per kilometer

De Volkswagen e-Golf is een volledig elektrisch aangedreven auto. De elektromotor wordt aangedreven door het Lithium-ion accupakket. De e-Golf moet 190 kilometer kunnen afleggen op een volle acculading. Afhankelijk van de rijstijl en omstandigheden op de weg, kun je in praktijk een actieradius tussen 130 en 190 kilometer aanhouden. Een transmissie is overbodig.

Volkswagen e-golf 1Het opladen van de accu’s van de Volkswagen e-Golf is makkelijk. Ten eerste laadt de auto zichzelf een op via het recuperatieve remsysteem. Bij het minderen van vaart, gaat de elektromotor als dynamo fungeren en zet het remenergie om in stroom. Dat wordt teruggegeven aan en opgeslagen in de accu. Daarnaast kun je de Volkswagen e-Golf ook opladen aan een laadbron. Ook dat is eenvoudig!

Je sluit hem met de kabel aan op een willekeurig stopcontact of aan een laadstation thuis of openbare laadpaal. Met een snellader is de auto binnen een half uur weer voor 80% opgeladen. De auto moet wel even klaargemaakt worden voor snelladen. Je krijgt bij de e-Golf zowel een kabel voor het normale stopcontact als voor het laadstation geleverd. Met een handig app op de telefoon of via de computer, kun je de status van jouw Volkswagen e-Golf uitlezen. Hoeveel heb je verbruikt, hoeveel energie zit er nog in de accu? En nog veel meer informatie.

Concurrentie

De Volkswagen e-Golf heeft concurrentie van andere modellen in dezelfde klasse en met een volledig elektrische aandrijving. Denk aan de Volvo C30, Renault Fluence, Mercedes-Benz B-klasse, Ford Focus, Kia Soul, Nissan Leaf of de BMW i3. Sommige modellen zijn nieuw niet meer leverbaar, maar wel op de markt van gebruikte auto’s te vinden.

Prijzen en bijtelling

Je hebt al een nieuwe Volkswagen e-Golf vanaf € 36.131,-. De e-Golf is CO2 neutraal en valt in de fiscale wet- en regelgeving 2015 en 2016 in de schaal van 4% bijtelling.

Wil jij meer weten over de nieuwe Volkswagen e-Golf? Kijk dan op www.volkswagen.nl

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment