Volkswagen Golf GTE

Written by on 13 maart 2015 in plug-in hybride-auto's - No commentsDe nieuwe Volkswagen Golf GTE is de plug-in hybride uitvoering van de bekende en vertrouwde Volkswagen Golf. De Duitse autofabrikant heeft ervoor gekozen om véél vermogen (204 pk) te combineren met zuinige verbruikscijfers. Men hoopt hiermee de consument, zeker ook de zakelijke berijders, aan te trekken. De nieuwe Volkswagen Golf GTE staat vanaf 2014 bij de dealer.Volkswagen Golf GTE

De Duitse autofabrikant Volkswagen heeft de beginperiode van het elektrisch rijden vanaf de zijlijn aangekeken en is pas later in deze markt gestapt. 100% elektrische modellen als de e-up! en e-Golf zijn in 2013 geïntroduceerd. In 2014 heeft men haar succesvolle middenklasse hatchback: de Volkswagen Golf óók beschikbaar met een plug-in hybride aandrijving. Men heeft ervoor gekozen om een aantrekkelijke combinatie uit te brengen: het vermogen en de looks van de sportieve Golf GTI en de uitermate ‘groene’ verbruikscijfers van een hybride auto. In menig autotest wordt de nieuwe Volkswagen Golf GTE wel ‘de beste Volkswagen Golf tot nu toe’ genoemd!

Design

nieuwe volkswagen golf gteDe nieuwe Volkswagen Golf GTE is gebaseerd op de Volkswagen Golf van de zevende (!) generatie. De GTE heeft kenmerkende ontwerpstijl van de GTI en GTD modellen. Ten opzichte van de standaard Golf, is de daklijn verlaagd, staan de wielen meer uit elkaar en zijn ze op de hoeken van de auto geplaatst, waarmee de auto een nog sportiever uiterlijk heeft gekregen.

De koplampen zijn standaard van LED verlichting voorzien. Van binnen zie je dat terug aan de sportstoelen en het ruitjesmotief in de bekleding. Deze is ditmaal in de kleur blauw, waarmee de connectie legt naar het hybride karakter van de auto. Dit blauw zie je ook terug in kleine details aan de carrosserie: in het logo, de blauwe streep in de grille en de typeaanduiding op de auto. Het sportieve karakter wordt benadrukt door de standaard 16” lichtmetalen wielen, die optioneel kunnen worden vervangen door 18” wielen.

Uitrusting

De nieuwe Volkswagen Golf GTE is standaard rijk uitgerust: automatisch geregelde airconditioning, cruise control, dynamic steering, parkeersassistenie, Start&Stop, audio, 7” touchscreen, telefoonvoorbereiding, chromen accenten, topsportstoelen vóór. Ook zijn vele systemen aanwezig die bijdragen aan de veiligheid: airbags, ABS, stabilisatie, vermoeidheidsignalering, multi collision braking en meer. Door middel van opties en pakketten tegen meerprijs, kun jij jouw Golf GTE verder naar wens aankleden en uitrusten.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: 217 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): 7,6 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 150 kW / 204 pk
  • Gecombineerd brandstofverbruik: 1,5 liter per 100 kilometer
  • Gemiddeld stroomverbruik: n.b. kWh per 100 kilometer
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 35 gram per kilometer
  • Actieradius (alleen elektrisch): circa 50 kilometer kilometer
  • Actieradius (gecombineerd): tot 939 kilometer

.De nieuwe Volkswagen Golf GTE is standaard uitgerust met een 1.4 TSI benzinemotor (150 kW/204 pk) en een 6-traps DSG automatische transmissie. De verbrandingsmotor krijgt ondersteuning van de elektromotor, waarmee de sterke prestaties op gebied van vermogen worden gecombineerd met zuinig en groen rijden. De verbruikscijfers zijn de cijfers uit de folder, maar zullen in praktijk iets minder gunstig uitvallen. Een gemiddeld verbruik van 1:25 is praktisch zeer reëel. Wist je dat de Golf GTE de eerst plug-in hybride is, die zonder problemen een aanhanger tot wel 1.500 kilogram kan trekken?

nieuwe volkswagen golf gte 2Het laden van de accu’s in de nieuwe Volkswagen Golf GTE gebeurt automatisch tijdens het rijden door middel van het regeneratief remsysteem. De energie die vrij komt tijdens het remmen wordt door de elektromotor omgezet in energie die wordt opgeslagen in de accu’s. Natuurlijk kan de nieuwe Volkswagen Golf GTE ook aan de stekker: het is immers een plug-in hybride!

De aansluiting zit heel fraai weggewerkt achter het Volkswagen logo in de neus van de auto. Het laden van de GTE aan een normaal stopcontact duurt circa 4 uur. Laden aan een laadpaal, thuis of onderweg, duurt tussen de 2 en 2,5 uur. Snelladen kan ook: binnen 10 minuten kan je weer de weg op! Vanzelfsprekend zijn deze laadtijden afhankelijk van meerdere factoren, zoals de staat van de accu’s, leeftijd, zijn ze helemaal leeg?

Concurrentie

De nieuwe Volkswagen Golf GTE biedt het praktische bekende Volkswagen Golf en sportieve van de GTI-uitvoering hiervan. De plug-in hybride aandrijving maken deze uitvoering daarentegen bijzonder. Er zijn meer merken die gangbare en succesvolle modellen hebben voorzien van een (plug-in) hybride aandrijving en die als concurrent van de Golf GTE kunnen worden beschouwd, zoals: Audi A3 Sportback, Ford C-Max en Volvo V60. De Audi zal hierbij de meeste concurrentiestrijd aanbieden, met name ook in de lease.

Prijzen en bijtelling

Je rijdt al in een nieuwe Volkswagen Golf GTE vanaf € 37.949,-. Vanwege de bijzonder lage CO2-uitstoot heeft de Golf GTE slechts 7% bijtelling*, wat de leaserijder zeker zal aanspreken. Tevens betaal je in 2015 geen wegenbelasting* voor deze auto. (* in fiscale wet- en regelgeving 2015)

Wil jij meer weten over de nieuwe Volkswagen GTE en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.volkswagen.nl.

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment