Volkswagen Passat GTE

Written by on 15 april 2015 in plug-in hybride-auto's - No commentsDe nieuwe Volkswagen Passat GTE is de plug-in hybride uitvoering van de achtste generatie van de succesvolle Passat. De nieuwe Volkswagen Passat GTE is in 2014 getoond aan het publiek en vanaf 2015 geleverd. De nieuwe Volkswagen Passat GTE met plug-in hybride aandrijving komt als sedan en variant.Volkswagen Passat GTE

De Volkswagen Passat gaat als model reeds decennia mee. In 1973 verscheen de eerste Passat op de weg en inmiddels is de achtste generatie geïntroduceerd. Wat velen niet weten, is dat de Passat wereldwijd het meest verkochte model van Volkswagen is. Waar de Golf door velen op deze positie wordt geplaatst, is het toch echte de Passat die het wint. De auto ligt goed in het zakelijke segment, zowel in de sedan als ook de variant uitvoering. De nieuwe Passat is op de autobeurs van Genève door een vakjury gekozen tot Auto van het Jaar 2015. Eveneens wint de auto de prestigieuze titel: Leaseauto van het Jaar 2015 (verkiezing namens Alphabet Lease).

nieuwe volkswagen passat gteNaast het uitgebreide aanbod verbrandings-motoren, kondigt Volkswagen in 2014 de plug-in hybride uitvoering van de nieuwe Passat aan. Hiermee maakt ook Volkswagen een duidelijke stap naar het nieuwe autorijden. Tot 2014 heeft Volkswagen zich opvallend afzijdig gehouden op het gebied van elektrisch rijden.

Design

Het design van de nieuwe Volkswagen Passat GTE is herkenbaar van Volkswagen. De nieuwe Passat oogt stijlvol, dynamisch en scherp tegelijkertijd. De auto is een fractie korter en lager dan de voorganger, terwijl de auto wel iets breder is geworden. Meest opvallende aanpassing is het verruimen van de wielbasis met bijna 8 centimeter. Dit brengt niet alleen een optisch effect met zich mee, de auto krijgt met name hierdoor de krachtige uitstraling. Het zorgt ook voor een enorm toename aan binnenruimte. De auto is ruim 85 kilo lichter geworden, door het slimme design en gebruik van lichtgewicht materialen. De accu’s van de nieuwe Volkswagen Passat GTE zijn keurig weggewerkt in de auto, waarbij men verlies van binnenruimte tot een minimum heeft willen beperken.

Uitrusting

De nieuwe Volkswagen Passat GTE is verkrijgbaar met veel innovatieve technologie. Zo is er het Active Go Display met actuele informatie over de auto en de weg, weergegeven op het display recht voor je. Of het Keyless Go systeem, waarbij voor het starten van de auto de sleutel de broekzak niet uit hoeft. Of parkeerassistentie, file assistentie, uitgebreide audio, connectiviteit met de smartphone of Area View met camera’s die zicht geven rondom de gehele auto. Het zijn slechts enkele voorbeelden van technologische systemen welke bijdragen aan een ultiem rijcomfort en hoge mate van veiligheid. Afhankelijk van de beschikbare uitrustingsniveaus zijn deze zaken standaard of als optie tegen meerprijs verkrijgbaar.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: ruim 220 kilometer per uur
  • Topsnelheid (alleen elektrisch): 130 kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): circa 8 seconden
  • Gecombineerd vermogen: 218 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: 37-39 gram per kilometer
  • Actieradius (alleen elektrisch): 50 kilometer

De nieuwe Volkswagen Passat GTE beschikt over een 1.4 liter TSI benzinemotor en een elektromotor. De transmissie wordt verzorgd door een 6-traps DSG automaat. Stroom ontvangt de elektromotor van een krachtige lithium-ion accu. De aandrijving van de auto kan worden geregeld door bestuurder. Er zijn verschillende standen, waarbij de samenwerking tussen de elektro- en verbrandingsmotor wordt aangepast. Je kunt zelfs 100% elektrisch rijden. De maximale afstand is dan 50 kilometer, wat voldoende is om deel te nemen aan het dagelijks stadsverkeer. Opladen geschiedt in onder andere via het regeneratieve remsysteem. Hierbij laadt de auto zich tijdens het rijden deels op, waardoor de grotere actieradius wordt bereikt. Raakt de accu toch leeg? Dan neemt de benzinemotor het over. Het geheel opladen van de accu kan door middel van het aansluiten van jouw nieuwe Passat op een laadstation of willekeurig stopcontact. Afhankelijk van de bron, zal de laadtijd variëren.

Concurrentie

nieuwe volkswagen passat gte 1De nieuwe Volkswagen Passat GTE met plug-in hybride aandrijving concurreert onder andere met: Ford Mondeo, Mercedes-Benz C-klasse 350e, Lexus IS300h, BMW 3 ActivHybrid, Peugeot 508 Hybrid4 en de Volvo V60 plug-in hybrid.

Prijzen en bijtelling

De prijzen van de nieuwe Volkswagen Passat GTE zijn nog niet bekend. Vanwege de lage CO2-uitstoot valt de auto in de 7% bijtelling (fiscale wet- en regelgeving 2015).

Wil jij meer weten over de nieuwe Volkswagen Passat GTE? Kijk op www.volkswagen.nl

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment