Volvo V90

Written by on 29 februari 2016 in plug-in hybride-auto's - No commentsDe nieuwe Volvo V90 is door de Zweedse autofabrikant in februari 2015 officieel getoond aan het publiek. Met de nieuwe V90 geeft Volvo een vervolg op het succesvolle en rijke verleden dat het merk heeft met de stationwagon uitvoering. De nieuwe Volvo V90 zal ook beschikbaar zijn met een plug-in-hybride aandrijving.Volvo V90

Al voor de officiële presentatie door het Zweedse automerk Volvo zijn er al veel details en foto’s van de nieuwe Volvo V90 uitgelekt. Desalniettemin heeft men in februari 2015 de nieuwe V90 vol trots getoond aan het publiek. Volvo heeft een zeer rijk verleden met succesvolle stationwagons, ofwel de Volvo Estate. Naast de nieuwe V90 is er ook een nieuwe sedan-uitvoering. De S90 en V90 worden eind 2016 op de Nederlandse markt verwacht!

Design

Nieuwe Volvo V90 1Het design van de nieuwe Volvo V90 is stijlvol, elegant, sportief en dynamisch. Iedereen heeft een eigen waardering voor het ontwerp van de auto, zoals ook in het verleden het geval is geweest: je vindt het geweldig of je hebt helemaal niets met een stationwagon. Hoe dan ook, de Zweden hebben hun best gedaan om wederom een topproduct af te leveren!

Uitrusting

Over de uitrusting is op het moment van schrijven nog niet alles te melden. Wel kan de nieuwe Volvo V90 worden voorzien van een panoramisch dak, uiterst comfortabele stoelen, climate control in 4 zones. Licht speelt een grote rol in in de nieuwe V90. Middels sublieme verlichting binnenin, wordt aan een unieke rijervaring bijgedragen. Vanzelfsprekend mag een uitrusting van uitermate hoge kwaliteit worden verwacht, waarbij veel techniek en technologie bijdraagt aan veiligheid en comfort.

Techniek / motoren

  • Topsnelheid: (nog onbekend) kilometer per uur
  • Acceleratie (0-100 km/u): (nog onbekend) seconden
  • Gecombineerd vermogen: 410 pk
  • Gemiddelde CO2-uitstoot: (nog onbekend) gram per kilometer
  • Actieradius (geheel elektrisch): 50 kilometer

De nieuwe V90 zal in ieder geval worden voorzien van de bekende T8 Twin Engine PHEV plug-in-hybride aandrijving, zoals deze ook in de nieuwe XC90 is te vinden.

Concurrentie

De nieuwe Volvo V90 heeft (nog) geen direct concurrentie, afgaand op het aanbod stationwagons met een plug-in-hybride aandrijving. Wel timmeren premium automerken als Mercedes-Benz, Audi en BMW hard aan de weg en breiden hun aanbod sterk uit met plug-in-hybride modellen. Het is een kwestie van tijd, dat ook stationwagons en estates hier deel van uitmaken.

Prijzen en bijtelling

De nieuwe Volvo V90 heeft een vanafprijs a € 44.995,-. Met een CO2 uitstoot van minder dan 50 gram per kilometer, zal de auto in de categorie van 15% bijtelling vallen (belastingstelsel 2016).

Wil jij meer weten over de nieuwe Volvo V90? Kijk dan op www.volvocars.com/nl.

Bekijk het complete overzicht van alle elektrische auto’s op de Nederlandse wegen!Leave a Comment