waar zijn oplaadpunten?Autorijders die een elektrische auto hebben aangeschaft of dit overwegen, spelen altijd met die ene vraag: “waar zijn oplaadpalen?”. De angst om met de auto langs de weg te komen staan is logisch, maar zeker niet meer van deze tijd. Naast het feit dat de actieradius van elektrische auto’s sterk is verbeterd, is ook het aantal openbare oplaadpunten sterk toegenomen. Rest eigenlijk alleen nog de vraag: Waar zijn oplaadpunten langs mijn route (voor het geval dat …)?

Waar zijn oplaadpunten?

Openbare oplaadpunten zijn er legio in Nederland. Zie ook het interactieve kaartje hieronder. Er is er altijd één bij jou in de buurt of langs de route die jij wilt afleggen. Zeker in de Randstad is de dekking van openbare oplaadpunten zeer dicht. Er zijn zowel normale oplaadpalen als ook zogeheten snellaadpalen. De snelladers kunnen jouw auto al in een half uur van voldoende stroom voorzien voor het vervolgen van jouw weg. De dichtheid van het aanbod van snelladers is minder dan normale oplaadpalen. Je vindt ze vooral langs snelwegen en grotere parkeerplaatsen.


(bron: www.oplaadpalen.nl)

Hoe werkt opladen aan een openbaar oplaadpunt?

waar zijn oplaadpunten - in parkeergarageHet opladen van de elektrische auto aan een openbaar oplaadpunt is gelijk aan het tanken van benzine of diesel bij de pomp. Je hebt een zogeheten oplaadpas nodig. Deze kun je krijgen bij één van de aanbieders van oplaadpassen. Heb je een abonnement en pas, dan kun je bij één van de bijna 10.000 oplaadpunten je auto opladen aan een beschikbare paal.Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.